+36 20 968 9660/ +36 20 355 0233 +36 46 360 428 3508, Miskolc, Templom utca 3.

magyar zászló légtechnika angol zászló légcsatorna német zászló füstelszívó
Kishelység Elszívó Ventilátor Na 80

Kishelység Elszívó Ventilátor Na 80

Bruttó ár:
10670 Ft

Részletek »
Kishelység Elszívó ventilátor időkapcsolóval szerelt NA 80

Kishelység Elszívó ventilátor időkapcsolóval szerelt NA 80

Bruttó ár:
17020 Ft

Részletek »
Galéria kép

Tekasil 300°C

Bruttó ár:
2417 Ft

Részletek »
Belimo LM-230A Zsalumozgató motor

Belimo LM-230A Zsalumozgató motor Nyit-zár ,3 - pont

Bruttó ár:
37800 Ft

Részletek »
Galéria kép

KO Kéményajtó nyitható kivitel

Bruttó ár:
6800 Ft

Részletek »
Galéria kép

VF-04 NA315 90°-os könyökidom gumitömítéssel

Bruttó ár:
12320 Ft

Részletek »
CATA E-100 GTH

CATA E-100 GTH

Bruttó ár:
34990 Ft

Részletek »

Szigetelő anyagok

Ár: 4 914 Ft m2

Ár: 4 555 Ft db

Ár: 4 745 Ft db

Ár: 6 700 Ft db

Ár: 5 080 Ft db

Ár: 2 846 Ft db

Ár: 5 349 Ft db

Ár: 2 350 Ft db

Szigetelő anyagok


A gépészeti szerelvények, hűtési és légtechnikai csövek szigetelésével megelőzhetjük a páralecsapódást, mechanikai védelmet nyújthatunk, hangszigetelhetünk és növelhetjük egyes elemek tűzállósági teljesítményjellemzőit is.  A legjobbat keresi?! Cégünknél a szigetelő anyagok széles választékával várjuk!

 

szigetelő anyagok széles választéka

 

Kerülje el a kellemetlen páralecsapódást és a felesleges hőveszteséget!

A hideg felületek párásodása nagyon nem kívánatos jelenség. Ez a természetes úton végbemenő folyamat főként azokat a hűtési, klíma vagy légtechnikai rendszereket sújtja, amelyek a leginkább ki vannak téve a különféle hőmérsékleti hatásoknak. Tévedés azt gondolni, hogy csak a külső, fűtetlen helyiségekben alakulhat ki kondenzáció. Az elszívott ágban áramló meleg levegő páralecsapódást okozhat a légcsövek belsejében, de ugyanez megfigyelhető egy fűtött térben is, ahol a kintről érkező hideg levegő miatt hűl ki a cső. Ez a felesleges páralecsapódás pedig nem csak hőveszteséget okozhat számunkra, de a csöveket, és ezzel együtt a berendezést is tönkre teheti.

A vezetékek hőszigetelése ilyenkor kiemelt szerepet kap, hiszen ezek utólagos felragasztásával is képesek leszünk az ilyesfajta problémákat áthidalni. A kondenzációt úgy tudjuk megakadályozni, hogy a hideg felületeket egyszerűen lezárjuk, így a levegőből kiváló nedvesség immáron nem tud lecsapódni a légcsatorna felületén. A szigetelést oly módon kell megtervezni, hogy az megfeleljen az adott felhasználási célnak, vagy éppen üzemi feltételnek. A szigetelő anyagok utólagos felragasztásánál különösen ügyelni kell arra, hogy nagyon gondosan járjunk el, hiszen egy szigetelés akkor lesz teljes, ha légmentes lezárást tesz lehetővé, nem mozdul el és egy mm-nyi felület sem marad fedetlenül.

 

Mi mindenre használhatóak még a szigetelő anyagok?

A megfelelő szigetelés nem csak akkor válhat szükségessé, amikor páralecsapódás fordulhat elő, hanem akkor is, amikor a rendszerelemek állapotának megőrzése vagy a hangszigetelés is kulcskérdéssé válik. Az utóbbi esetben például a páraelszívók, légkondik és más egyéb berendezésekből kiszűrődött hangok csökkentése is elvárás lehet, amely magánlakásokban már egy sokkal komfortosabb életteret tehet lehetővé. A szigetelés, a fűtés-hűtéscsövek, gázcsövek, légtechnikai rendszerek és gépészeti szerelvények mechanikai védelmében is kiemelt szerepet tölt be. Egy megfelelő szigetelő anyag használatával, sokáig megóvhatjuk ezek eredeti épségét, hiszen ezáltal mechanikailag ellenállóvá, nyomásállóvá, víztaszítóvá és jó párazáró képességűvé tehetők.

 

Mit rejt a Spiko-Rex szigetelő anyag kínálata?

A szigetelő anyagok számos változatban kaphatóak. Ahhoz, hogy a célnak legmegfelelőbbet válasszuk ki, alaposan meg kell vizsgálni a csővezetékek szerkezetét, méretét, elhelyezkedését, az adott rendszer működési metódusát és a szigetelő anyag egyéb tulajdonságait is. A webáruházunkban kapható szigetelő anyagok csakis kiváló minőséget képviselnek, és a különféle szigeteléstechnikai feladatok jól bevált és régóta használt anyagai. Széles termékpalettánknak hála, nem csak a legkülönfélébb típusú szigetelő anyagokat találja majd meg, de mindezt a leginkább járatos méretekben, és a legkedvezőbb árak kíséretével!

 

szigetelő anyagok a felesleges hőveszteség ellen

Egy jó szigeteléssel elkerülhetjük a felesleges hőveszteséget, és a rendszerelemeink idő előtti károsodását is!

 

Ha KAIMANN Kaiflex EF, akkor kimagaslóan hajlékony és sokoldalúan felhasználható szigetelő anyagok!

Legyen szó magáncélú, üzleti vagy ipari felhasználásról, a KAIMANN Kaiflex EF flexibilis tekercselt lemezek szinte bárhol megállják a helyüket! A szigorú tesztelési és ellenőrzési folyamatoknak hála, a Kaiflex EF csőhéjak rendkívül megbízható megoldást nyújtanak valamennyi szigeteléssel kapcsolatos feladatunkra. Nemcsak a légkondicionálási, klíma, technológiai hűtési, légtechnikai rendszerek párakicsapódás elleni szigetelésére kínálnak tartós megoldást, de a szaniter rendszerek hőszigetelésére is.

A Kaiflex EF szigetelő anyagok alacsony hővezetési tényezővel, és minimális energiaveszteséggel képesek az adott rendszer szigetelésére. A nálunk kapható Kaiflex EF tekercselt lemezek és öntapadós tekercselt lemezek párazáró, zárt mikrocellás szerkezettel és por illetve szál mentes szerkezettel rendelkeznek, így gond nélkül alkalmazhatóak olyan helyeken is, ahol egy fűtésre optimalizált légkondival szeretnénk energiahatékonyabbá tenni mindennapjainkat. Az égésgátló vegyi anyagoknak, és a nehezen éghető, illetve égve nem csepegő tulajdonságaiknak hála, teljes biztonsággal alkalmazhatóak olyan létesítményekben, ahol a tűzesetek létrejöttének kockázata akár minimális szinten is fennállhat. Ezen felül pedig az antimikrobiális felület segít abban, hogy bármilyen létesítményben is használjuk fel, semmilyen egészségügyi kockázattal ne kelljen számolnia a körülötte élőknek, dolgozóknak.

Felkeltették érdeklődését a kiváló minőségű KAIMANN Kaiflex EF termékek? Webáruházunkban a Kaiflex EF tekercselt lemezek jelenleg két féle méretben érhetőek el (13 mm/E; 19mm/E), illetve a Kaiflex EF öntapadós változatát is két különböző méretben találhatja majd meg (10mmx1mx20m; 19mmx1mx10m).

 

Ha a kiváló minőség mellett, az esztétikusság is ugyanolyan fontos szempont, akkor K-FLEX DUCT szigetelő anyagok!

A K-FLEX DUCT flexibilis szigetelő anyagok úgy lettek kifejlesztve, hogy minden tekintetben megfeleljenek a légtechnikai csatornák hatékony és esztétikus szigeteléséhez. A K-FLEX DUCT öntapadós tekercs nagyban felgyorsítja a szigetelési munkálatokat, hiszen amellett, hogy az öntapadós technológiának hála könnyű felragasztani, a 10mmx1,5mx20m mérete ideális feltételeket teremt meg a tökéletes használathoz és a telepítés idejének csökkentéséhez. Így tehát az öntapadó réteg nem csak erős ragasztást biztosít, de kényelmes kezelhetőséget is. A K-FLEX DUCT zártcellás, páralecsapódást is megakadályozó szigetelő anyagok akár -40oC-+85 oC hőmérsékleti tartományok között is kiválóan állják a sarat, emellett pedig az anyagok nagyfokú rugalmassága miatt csökkenthető a vibráció a csatlakozási pontoknál. A webáruházunkban kapható K-FLEX DUCT nem csak többféle időjárásálló bevonattal kapható, de igen kedvező áron érhető el!

 

szigetelő anyagok kedvező áron

Ha Spiko-Rex Kft., akkor csakis kedvező árú és kiváló minőségű szigetelő anyag!

 

Ha gyors és tiszta munkavégzés, akkor POLIFOAM LVF3010/AL öntapadós hab!

A POLIFOAM LVF3010/AL öntapadós habszigetelő anyagok kifejezetten a négyszögletes formájú légcsatornák szigetelésére szolgálnak. A polifoam vagy más néven polietilénhab egy alulkasírozott, zárt cellaszerkezetű hab, amely merev jellegének ellenére gyorsan képes visszanyerni eredeti alakját. A zárt cellaszerkezetet körbevett buborékok stabilan magukban tartják a levegőt, ami nem csak rezgéselnyelő tulajdonságot, de kiváló hőszigetelő képességet, és formatartósságot is eredményez. Mindezen tulajdonság lehetővé teszi, hogy egy kiváló hő-, víz- és hangszigetelő anyagként lehessen felhasználni a gépészeti rendszerek valamennyi területén. Különös előnye, hogy a kártevők nem rongálják meg a szigetelő anyag felületét. A nálunk kapható POLIFOAM LVF3010/AL egy esztétikus felületet eredményez, emellett pedig mivel a környezetre nézve nem rejt veszélyeket magában, egy biztonságos megoldást tesz lehetővé a felhasználók számára.

 

Extrém magas hőmérséklet?! A Paroc Dróthálós Paplan gond nélkül kiállja a próbát!

A Paroc Dróthálós Paplan egy olyan kőzetgyapotból készült szigetelő anyag, amelyet kifejezetten az extrém magas hőmérsékletű (hőmérsékleti tartomány: 750 °C-ig) kazánok, kémények vagy csak csővezetékek hő-, tűz-, és hangszigetelésére fejlesztettek ki. A Paroc Al1 Kasírozású Dróthálós Paplan pedig remekül alkalmazható a négyszögletes formájú vagy kör alakú légcsatornák szigetelésére.

A magas hőfokú kémények, tartályok, füstgáz csatornák stb. esetében a nem éghető szigetelés megléte szinte elengedhetetlen. A Paroc Dróthálós Paplan kiválóan bevethető ezeken a területeken, hiszen remekül ellenáll a magas hőmérsékletnek, illetve egészségügyi szempontjai sem elhanyagolhatóak, hiszen nem bocsát ki mérgező gázokat. De nem csak akkor használhatjuk, ha fennáll a gyulladás veszélye, hanem a kéményben keletkező kondenzátum elkerülésére is. A kémény szigetelésére például kizárólag kőzetgyapotot használunk. A csövek nem éghető hőszigetelése tehát létfontosságú lépés, egyrészt a saját és környezetünkben élők biztonsága, másrészt az energiahatékonyság szempontjából. A Paroc Dróthálós Paplan elérhető változatait és méreteit keresse a webáruházunkban!

 

Hatékony megoldások hőveszteség ellen


 szigetelő anyagok a hőveszteség ellen

Szigetelni minden olyan helyen érdemes, ahol jelentős hőmérséklet-különbség jöhet létre. Ez pedig már egy egyszerű klíma berendezés esetében is előfordulhat. Webáruházi kínálatunkban mindenre van egy jó megoldásunk, ha hőszigetelésről van szó!


Tényleg ilyen fontos a hőszigetelés?

Valószínűleg mindenki találkozott már azzal a jelenséggel, hogy a hidegebb téli hónapokban:

- vizesednek az ablakok, 

- romlik a fűtési hatékonyság, 

- vagy a lakás több pontján páralecsapódás figyelhető meg. 

Ezt a természetes úton végbemenő jelenséget hőveszteségnek nevezzük, amely a fizikai törvények értelmében megjelenik - ha akarjuk, ha nem. Amikor két különböző hőmérsékletű felület/közeg találkozik egymással, akkor óhatatlanul is kölcsönhatással lesznek egymásra. És ez egészen addig fog menni, amíg a különbség valahogy ki nem egyenlítődik valamelyik fél javára. Ilyenkor a magasabb hőmérsékletű közeg elkezd áramlani az alacsonyabb hőmérsékletű felé, például a fűtési szezonban hő „szökik” el a nem megfelelően szigetelt nyílászáróknál. Rosszabb esetben pedig páralecsapódás is létrejön.

A hőveszteség azonban a légtechnikai rendszereket, hűtési és klíma berendezéseket is ugyanúgy érinti. Ebben az esetben a vezetékek hőszigetelése kiemelt figyelmet kap, hiszen így a levegőből kiváló nedvesség képtelen lesz lecsapódni azok felületén. A kondenzáció például rontja a hatékonyságot, de hosszú távon a teljes berendezést is tönkre teheti. Aki tehát rendelkezik valamilyen légtechnikai rendszerrel az pontosan jól tudja, hogy mennyire fontos a szigetelés. Van azonban megoldás, hiszen a megfelelő termékek kiválasztásával, nagyon eredményesen akadályozható meg a hőveszteség.

 

Szigetelő anyagok széles termékkínálatával várjuk!

A megfelelő szigetelés tehát mindenhol kulcsfontosságú szempont, legyen szó nyílászárókról, vagy csak egy klíma berendezés hatékony működéséről. Ez a lépés azonban nem csak a hőveszteség elkerülésre, de a mechanikai védelem, és akár még a hangszigetelés miatt is fontossá válhat.

Légtechnika esetében a szigetelő anyagot úgy kell kiválasztani, hogy az illeszkedjen a cső paramétereihez, és megfeleljen az adott felhasználási célnak. Nem mindegy például, hogy mekkora a szállítandó közeg hőmérséklete, kültéri- vagy beltéri elhelyezésről van szó, vagy lényeges kérdés-e a rugalmasság. Webáruházi kínálatunkban számos típus közül találhatja meg az igazit, így kedvére válogathat a KAIMANN Kaiflex EF és K-FLEX DUCT szigetelő anyagai, vagy éppen a POLIFOAM öntapadós hab és Paroc Dróthálós paplanok között. A méret tekintetében is bőkezűek voltunk, hiszen szigetelő anyagok egész tárházát kínáljuk!

Bizonytalan abban, hogy céljaihoz melyik szigetelő anyag lenne a legmegfelelőbb? Ne késlekedjen felkeresni minket, hiszen szakértőink tanácsokkal látják majd el!