+36 20 968 9660/ +36 20 355 0233 +36 46 360 428 3508, Miskolc, Templom utca 3.

magyar zászló légtechnika angol zászló légcsatorna német zászló füstelszívó
Kishelység Elszívó Ventilátor Na 80

Kishelység Elszívó Ventilátor Na 80

Bruttó ár:
10670 Ft

Részletek »
Kishelység Elszívó ventilátor időkapcsolóval szerelt NA 80

Kishelység Elszívó ventilátor időkapcsolóval szerelt NA 80

Bruttó ár:
17020 Ft

Részletek »
Galéria kép

Tekasil 300°C

Bruttó ár:
2417 Ft

Részletek »
Belimo LM-230A Zsalumozgató motor

Belimo LM-230A Zsalumozgató motor Nyit-zár ,3 - pont

Bruttó ár:
37800 Ft

Részletek »
Galéria kép

KO Kéményajtó nyitható kivitel

Bruttó ár:
6800 Ft

Részletek »
Galéria kép

VF-04 NA315 90°-os könyökidom gumitömítéssel

Bruttó ár:
12320 Ft

Részletek »
CATA E-100 GTH

CATA E-100 GTH

Bruttó ár:
37990 Ft

Részletek »

Minősített Szerelt Kémények

 

 


Minősített Szerelt Kémények


 

saválló szerelt kémény árak megbízható forgalmazóktól

 

Mi alapján válasszunk megfelelő kéményt?

A kémény kiválasztása összetett feladat, hiszen többféle szempontot kell mérlegelni a döntés előtt. Íme, néhány kritérium:

Elsősorban a tüzelőberendezés típusa határozza meg, hogy végül milyen kéményt kell beépítenünk. Például fatüzelésű berendezések, kandallók, cserépkályhák esetében akár 500°C-os is lehet a füstgáz hőmérséklete, nem beszélve arról, hogy a szilárd tüzelőanyag elégetése során nagy mennyiségű korom, szennyeződés rakódik le a kémény belsejében.

A kémény anyagát tekintve a saválló acél kivitelek jobb minőségűek, tartósak és ellenállnak a korróziónak. A PVC kémények gazdaságosabbak, de csekélyebb az élettartamuk. A fatüzelésű berendezések esetében kiemelten fontos a hő-és saválló tulajdonság, míg a gázkazánok esetében egészen más lesz a füstgáz hőmérséklete, összetétele. Az ár/érték arány kérdése is fontos. A legolcsóbb kémények nem feltétlenül a legjobb minőségűek, és hosszú távon több problémát okozhatnak. Ajánlott olyan kéményt választani, amely megfelelő minőségű és árban is elfogadható. Ilyen a szerelt kivitel is.

Végül pedig néhány szó a méretezésről, ami kiemelkedően fontos ahhoz, hogy hatékonyan el tudjuk vezetni a füstgázokat. A kémény méretezése során számos tényezőt kell mérlegelni, például a tüzelőanyag típusát, a fűtőberendezés teljesítményét, a kémény hosszát és a helyi előírásokat. Az előírásokban meghatározott minimális kéményátmérőt nem szabad figyelmen kívül hagyni a méretezés során, amely más-és más lehet az egyes tüzelőberendezések esetén. Általánosan elmondható, hogy a fatüzelésű kazánoknál nagyobb belső átmérőjű kéményre van szükség, míg a gázkazánok és a kondenzációs kazánok esetén kisebb belső átmérő is elég lesz. A webáruházunkban és üzletünkben kapható KO/KO saválló kémény modellek hosszú évek óta jelen vannak a piacon, ami egyben garancia is arra, hogy a lehető legjobb döntést hozzuk meg. Jelenleg 7 féle típusban (ezen belül 4-10 fm) érhetőek el, így a méretüket tekintve 130/230 mm, 150/250 mm, 160/260 mm, 180/280 mm, 200/300 mm, 250/350 mm, és 300/400 mm-es típusok közül találhatjuk meg a legideálisabb választást. Megfizethető szerelt kémény ár után keresgél vagy csak elakadt volna a megfelelő méret kiválasztásában? Velünk megtalálhatja számításait!

Mi az a szerelt kémény és hol látjuk hasznát?

A szerelt kémények nem véletlenül váltak messze az egyik legnépszerűbb és legkeresettebb választássá. Ezek olyan moduláris szerkezetű kéményrendszerek, amelyek könnyedén egymásba illeszthetők magán a telepítés helyszínén, utólag is beszerelhetők, és később is bármikor gond nélkül átépíthetők. Az előre gyártott elemeket könnyű szállítani és telepíteni, és a szerelt kémény ár jóval megfizethetőbb a hagyományos kéményrendszerekhez képest. 

A szerelt kémény kiválasztása során fontos meggyőződni arról, hogy az adott modell valóban saválló acélból épül fel. Egy hagyományos rozsdamentes acélból készült kivitel ugyanis a füstgáz savas hatásának már nem képes ellenállni, így vegyes tüzelésű kéményekhez, kandallókhoz, cserépkályhákhoz, az épített kémények mellet kizárólag a saválló acélból készült típusok felelnek meg. A kínálatunkban megtalálható szerelt kémények kívül-belül saválló acéllemez borítást kaptak, így alkalmasak olaj, és vegyes tüzelésre is. A hagyományos gázkazán és kondenzációs gázkazán esetében akár dönthetünk PVC kémények mellett is, hiszen itt egészen más jellegzetességgel fog bírni a füstgáz, és az alkalmazott hőmérséklet is alacsonyabb lesz. Mindenekelőtt azonban érdemes megjegyezni, hogy a hosszú távú és biztonságos használatért megfontolandó lehet ezen kazánok esetében is a szerelt, saválló változat. Sokkal tartósabb mind a savakkal, mind a magas hőmérséklettel szemben. Emellett a saválló kémény jobb hőszigetelő képességgel rendelkezik, amely javítja a fűtés hatékonyságát és csökkenti a hőveszteséget.

 

Minősített saválló kémény
Tartós kivitelezés, könnyű szerelhetőség, megfizethető kémény ár.


Kiváló minőségű saválló kémények, a legjobb kémény árak kíséretével! Mit tud az általunk kínált saválló kémény?

A webáruházunkban megtalálható KO/KO duplafalú saválló kémények egy többréteges szigeteléssel rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy a termék kapott egy saválló acél kürtőcsőt 0,8 mm falvastagsággal, egy saválló acél köpenycsövet 0,5 mm falvastagsággal és egy kőzetgyapot-hőszigetelő paplant 50 mm vastagsággal. A szerelt kémények esetében a kémény fala vékonyabb, mint a hagyományos, falazott kéményeknél, ezért fontos a megfelelő szigetelés. A kőzetgyapot-hőszigetelő paplan szerelt kéményékben való alkalmazása rendkívül előnyös, hiszen kiváló a hőmegtartó képessége, és hatékonyan csökkenti a hőveszteséget. Kiemelkedő a hangszigetelő értéke is, melynek révén csökkenti a kémény zaját, ami roppant nyugodt mindennapokat eredményez. A kőzetgyapot anyaga tűzálló, és biztonságos használható. Ez a szigetelés lehetővé teszi többek között az 1000°C feletti koromégésnek való ellenállást, és az 1260°C feletti hőállóságot is. Nem oxidálódik, nem szívja magába a nedvességet, így nem változtatja meg a hőszigetelési tulajdonságait sem a kondenzáció miatt. Bazaltkő alapanyagának hála pedig mivel egy teljesen természetes anyagról van szó, nem bocsát ki káros anyagokat, ami jó hír a bent lakókra nézve.

A cégünknél megvásárolt KO/KO szerelt kémények minden esetben megfelelnek az európai uniós (DIN 1856:1-2009), a nemzetközi (MSZ 845:2010 /2012.01.01) és a magyar (MSZ-EN 1856-1:2009) szabványoknak is, és magukon viselik az úgynevezett CE megfelelőségi jelölést is.


 

A szerelt kémény vitathatatlan előnyei

Egyszerű telepítés 

A saválló kémény egy nagyon kényelmes megoldás, hiszen mind az épületen belül, mind az épületen kívül is feltelepíthető. Ezen kívül pedig nem lesz szükség külön beton talapzat kialakítására. Ha az épületen belüli megoldást részesítjük előnyben, akkor akár elburkolva is kivitelezhetjük a beépítését. Az elemes felépítésnek hála a saválló kémény igény szerint meghosszabbítható és rugalmasan alakítható. Egyik legnagyobb előnye, hogy kis súlyának köszönhetően nemcsak a szállításuk lesz nagyon egyszerű, de az önálló beépítési lehetőségük is. A szerelt kémények általában nagyobb darabokban szétszedve kerülnek szállításra, azonban ezeket egy pár ügyes és gyors illesztéssel nagyon eredményesen szerelhetjük fel bármilyen lakóépületbe, vagy ipari épületbe. A saválló kémény akár 1 nap leforgása alatt beépíthető. 

 

Széles felhasználási lehetőség

A saválló kémény gyakorlatilag bármilyen típusú tüzelőberendezéshez hozzáépíthető és biztonságosan csatlakoztatható. Ez a beépítés pedig utólag is megoldható. Ebben az esetben a lehető legkevesebb falbontással és rumlival végezhetjük el a tökéletes munkát. Cégünknél, nem csak a legjobb minőségű szerelt kémény modelleket kínáljuk, de a megtervezésben és beépítésben is segítünk. Ebben az esetben nem kell minden egyes munkafolyamathoz külön szakembert keresnie, hiszen egy kézben megoldunk mindent. A szerelt kémény nem csak akkor lehet jó megoldás, ha egy már meglévő épületbe szeretnénk megoldani a tüzelőberendezések égéstermékeinek elvezetését, hanem akkor is, ha egy újonnan megtervezett épületről van szó és nincs még kialakított kémény. 

 

kedvezményes szerelt kémény ár minőségi alapanyagok felhasználásával

 

Tartós kivitel, megfizethető szerelt kémény ár

A szerelt kémény esetében lekörözhetetlen előnyökről beszélhetünk, hiszen a beépítés is jóval költséghatékonyabb lesz. A minőség megtartása mellett, a saválló szerelt kémény árak pedig olcsóbbak lesznek, mint a hagyományos épített kéményeké. Az időtálló anyagokból készült, többrétegű szigetelés egy kivételesen hosszútávú élettartamot és biztonságos használatot tesz lehetővé. A kémények élettartama függ például a felhasznált anyagtól, a rendszeres karbantartástól és az alkalmazási körülményektől. Általánosságban azonban elmondható, hogy a jó minőségű, szerelt saválló kémények élettartama akár 20-30 év is lehet. Ez azonban jelentősen csökkenhet, ha a kémény nincs megfelelően karbantartva. Rendszeres tisztítása és ellenőrzése elengedhetetlen a biztonságos és hatékony működéshez. Ajánlott legalább évente egyszer vagy kétszer ellenőriztetni a kéményt, és szakemberre bízni a karbantartást. Aki tehát egy szerelt kéménnyel teszi gondtalanabbá mindennapjait, az egy tartós megoldást választ, mindezt megfizethető saválló szerelt kémény árak mellett! Érdekli, hogy milyen is lehet egy valóban megfizethető szerelt kémény ár? Tekintse meg termékpalettánkat és győződjön meg róla a saját szemével!

Régi kémény felújítása szerelt kémény segítségével

Habár a hagyományos, falazott kémények meghitt hangulatot árasztanak és egyes esetekben akár túlélhetik az épület életkorát is, érdemes megemlíteni, hogy megfelelő kéménybélelés nélkül számos veszély elé néznek. A füstgázokból kicsapódó savas kondenzátum például könnyen beivódik a kürtő falába, ami enyhébb esetben csak elszíneződést, súlyosabb esetben pedig a szerkezet leomlását is okozhatja. A régi kémény felújítása többféle módon megvalósulhat, melyet cégünknél is igénybe vehet, kiváló kémény árak kíséretével. 

Szakembereinknek számos technológia áll a rendelkezésükre, hogy megmentsék ügyfeleink régi kéményt, ilyen például a kürtő felületének levakolása sav-és lúgálló anyaggal vagy a szerelt kivitel alkalmazása. A kémény-mentő módszerek főként akkor ajánlottak, ha megsérült a kürtő belső felülete, vagy ha a kémény füstelvezető képessége csökkent, például a lerakódott égéstermékek vagy egyéb szennyeződések miatt. A kéménybélelés a kémény belső falának burkolását vagy bélelését jelenti olyan anyaggal, mint például a saválló acél, a kerámia vagy egyéb üvegszálas anyagok. A szerelt kéményt már a meglévő kéménybe is bele tudjuk építeni, így nem szükséges lebontani a régi szerkezetet. A legújabb technológiák alkalmazásával jelentősen megnövelhető a kémény hatékonysága és a biztonságossága is, hiszen a füstelvezető képesség javítása révén segítenek megakadályozni a szén-monoxid szivárgását. Mindemellett pedig leredukálhatjuk a kéménytisztításra és karbantartásra fordított időt és költségeket.

Fontos megjegyezni, hogy a munkálatok megkezdése előtt alaposan fel kell mérni a kémény állapotát, és biztosítani a megfelelő méretezést és kialakítást a kiválasztott kéménybélelő anyagához. A telepítést mindig szakember végezze, aki a helyi előírások és szabályozások figyelembevételével kezdi el a munkálatokat!

 

Mitől függnek a saválló szerelt kémény árak? Ha Spiko Rex Kft., akkor nálunk a megfizethető saválló szerelt kémény árak kéz a kézben járnak!

Ha valaki már konkrét tervekkel és elképzeléssel érkezik hozzánk, akkor széles termékkínálattal állunk rendelkezésére. A webáruházunkban és üzletünkben kapható szerelt kémény árak elsősorban az átmérőtől és a folyóméter hosszától függnek. Amennyiben a lakóhelyétől távol esik miskolci szaküzletünk, ez esetben a webáruházunkon keresztül is könnyedén leadhatja rendelését a kiválasztott szerelt kéményre.

Cégünknél azonban nemcsak korrekt saválló szerelt kémény árak kíséretével várjuk, de precíz és gyors kivitelezést is vállalunk. Ha bárminemű segítségre lenne szüksége mind a megtervezést, mind a kiválasztást, mind pedig a kivitelezést illetőleg, akkor készségesen állunk rendelkezésére. A saválló kémény telepítése esetében elmondható, hogy a szerelt kémény ár mindig az adott projekt függvénye. Ilyenkor a szerelt kémény ár függ a tüzelőberendezés típusától, a kivitelezés módjától, a kémény hosszúságától és az egyéb körülményektől. A helyszíni felmérés során alaposan felmérjük az Ön igényeit és az egyéb műszaki paramétereket, ahhoz, hogy a lehető legoptimálisabb megoldást nyújthassuk. Ebben az esetben egyedi szerelt kémény ár kerül kialakításra a komplett kivitelezésre. A kivitelezési költségek, saválló szerelt kémény árak magába foglalják az esetleges helyreállítási munkálatok költségeit is. Miután pedig a saválló szerelt kémény árak elfogadásra kerültek, rövid időn belül kiérkezünk a helyszínre és akár 1 nap leforgása alatt feltelepítjük azt.

Ha pedig minket bíz meg a saválló kémény kivitelezésével, akkor a hatósági engedély megszerzése, a tanúsítványok beszerzése és az engedélyeztetés sem fog fennakadást jelenteni, hiszen szakavatott munkatársaink minden terhet levesznek a válláról. Megfizethető kémény árak? Keressen minket bizalommal!


 

Kapcsolatfelvétel