+36 20 968 9660/ +36 20 355 0233 +36 46 360 428 3508, Miskolc, Templom utca 3.

magyar zászló légtechnika angol zászló légcsatorna német zászló füstelszívó
Kishelység Elszívó Ventilátor Na 80

Kishelység Elszívó Ventilátor Na 80

Bruttó ár:
10670 Ft

Részletek »
Kishelység Elszívó ventilátor időkapcsolóval szerelt NA 80

Kishelység Elszívó ventilátor időkapcsolóval szerelt NA 80

Bruttó ár:
17020 Ft

Részletek »
Galéria kép

Tekasil 300°C

Bruttó ár:
2417 Ft

Részletek »
Belimo LM-230A Zsalumozgató motor

Belimo LM-230A Zsalumozgató motor Nyit-zár ,3 - pont

Bruttó ár:
37800 Ft

Részletek »
Galéria kép

KO Kéményajtó nyitható kivitel

Bruttó ár:
6800 Ft

Részletek »
Galéria kép

VF-04 NA315 90°-os könyökidom gumitömítéssel

Bruttó ár:
12320 Ft

Részletek »
CATA E-100 GTH

CATA E-100 GTH

Bruttó ár:
34990 Ft

Részletek »

Visszacsapó szelep

OKA 100 visszacsapó szelep

Visszacsapó szelep alumínium

Ár: 1 389 Ft db

OKA 125 visszacsapó szelep

Visszacsapó szelep alumínium

Ár: 1 568 Ft db

OKA 150 visszacsapó szelep

Visszacsapó szelep alumínium

Ár: 1 912 Ft db

OKA 160 visszacsapó szelep

Visszacsapó szelep alumínium

Ár: 2 016 Ft db

OKA 180 visszacsapó szelep

Visszacsapó szelep alumínium

Ár: 4 726 Ft db

OKA 200 visszacsapó szelep

Visszacsapó szelep alumínium

Ár: 2 567 Ft db

OKA 250 visszacsapó szelep

Visszacsapó szelep alumínium

Ár: 4 301 Ft db

OKA 315 visszacsapó szelep

Visszacsapó szelep alumínium

Ár: 5 392 Ft db

OKA 355 visszacsapó szelep

Visszacsapó szelep alumínium

Ár: 21 313 Ft db

OKA 400 visszacsapó szelep

Visszacsapó szelep alumínium

Ár: 12 773 Ft db

OKA 450 visszacsapó szelep

Visszacsapó szelep alumínium

Ár: 13 525 Ft db

OKA 500 visszacsapó szelep

Visszacsapó szelep alumínium

Ár: 14 640 Ft db

OKA 560 visszacsapó szelep

Visszacsapó szelep alumínium

Ár: 31 386 Ft db

OKA 630 visszacsapó szelep

Visszacsapó szelep alumínium

Ár: 34 037 Ft db


Visszacsapó szelep


kedvező visszacsapó szelep ár minőségi termékek

A légtechnikai berendezések esetében biztosítani kell, hogy az elhasznált levegő a külvilág felé áramoljon. A visszaáramlás megakadályozására általában egy visszacsapó szelep beépítése lehet a legoptimálisabb megoldás. A visszacsapó szelepek fő feladata tehát, hogy megakadályozzák a csővezetékben a közeg visszaáramlását, ezáltal elengedhetetlen részét képezik a légtechnikai rendszereknek, berendezéseknek. Webáruházunkban kiváló minőségű visszacsapó szelepek széles méretválasztékát kínáljuk, így még az extrém méretű csővezeték esetére is találhatunk egy jó megoldást.

 

Mire jó a visszacsapó szelep és hogyan működik?

Ha bármilyen okból nem szeretnénk, hogy a csővezetékekben szállított közeg visszaáramoljon, akkor egy megfelelően megválasztott visszacsapó szelep, kiváló megoldást nyújthat erre a problémára. 

A visszacsapó szelep a közeg áramlását csak egy irányba engedi, a visszafelé utat pedig gondosan lezárja. Az általunk kínált rugós visszacsapó szelep esetében a túlnyomásnak kitett alumínium lamellák kinyitnak, majd a rozsdamentes acélrugónak köszönhetően bezárnak, ha csökken a nyomás vagy teljesen meg is szűnik. Amennyiben valamilyen oknál fogva megfordulna az áramlás, a szelep automatikus lezár. Ez azért is nagyon előnyös, mert így megóvhatjuk a berendezéseket, szerelvényeket stb. a károsodástól. Ha pedig nincs visszacsapó szelep beépítve, akkor hosszútávon számos nem kívánt problémával számolhatunk.

A szállítani kívánt közeg típusa alapján megkülönböztethetünk levegőre, szennyvízre vagy valamilyen különleges közegre kialakított visszacsapó szelepet. Abban az esetben például, ha szennyvízcső visszacsapó szelepről van szó, akkor igen nagy hasznát vehetjük esőzések idején, hiszen ez a kis szerkezet önmagában képes megakadályozni a felgyülemlett folyadék ellenirányú áramlását. De gyakran építik szivattyúk mögé is, hogy megvédjék azt a folyadék visszaáramlásától. A csővezetékek közé épített visszacsapó szelep lényeges szerepet tölt be a légtechnikai rendszerek működtetésében is. A ventilátor leállása esetén például megakadályozza a levegő visszaáramlását a rendszerbe. Ez többek között azért is nagyon előnyös, mert a kellemetlen szag akkor sem lesz képes visszaáramlani, ha a ventilátor éppen nem üzemel.

 

Gondolkodjon minőségi megoldásokban!

A visszacsapó szelepek a kialakításukat tekintve többféle megoldásban léteznek, hiszen rugós és elektronikus változatok is vannak már, az előbbi azonban az ár-érték arányát nézve szinte verhetetlen. A rugós visszacsapó szelepek működésüket tekintve igen egyszerűek, hiszen bármiféle külső segédenergia nélkül is életbe lépnek. Habár a visszacsapó szelepek különféle metódusok szerint működhetnek, mégis ugyanazt a célt szolgálják. A rugós változat legnagyobb előnye, hogy gyakorlatilag bármilyen helyzetben beszerelhető és egy rugó végzi el a munka oroszlán részét, hiszen ez segít megakadályozni a levegő visszaáramlását. 

Ma már a visszacsapó szelepek számos méretben és változatban elérhetőek, ami pedig az anyagot illeti, általában fém, acél vagy műanyag kialakítással kerülnek a boltokba. A webáruházunkban kapható OKA-A páraelszívó visszacsapó szelep modelljei időtálló horganyzott acélból és alumíniumból épülnek fel, így a tartós kialakításra és a minőségre egészen biztosan nem lehet panaszunk. Ebben az esetben a szelepet körülfogó ház horganyzott acélból, a belső lamellák pedig alumíniumból állnak. A mozgást biztosító rugó pedig szintén rozsdamentes acélból kerül kialakításra, a tökéletes szabályozás érdekében. Az OKA-A ventilátor vagy páraelszívó visszacsapó szelep a kiváló minőségű anyagainak hála, hosszú élettartamot és biztonságos működtetést garantál. A webáruházi választékunk összeállítása során nemcsak a minőségi termékek kínálására fektettünk nagy hangsúlyt, de a kedvező visszacsapó szelep ár kialakítására is.

 

nagyszerű páraelszívó visszacsapó szelep ár
Megfizethető visszacsapó szelep ár után keresgél? Velünk megtalálhatja számításait!

 

A gondos tervezés elengedhetetlen 

A szabályozó szelepek tervezésekor figyelni kell a rendszer paramétereire. Egy folyadékot áramoltató rendszer esetében nem mindegy például, hogy milyen a szállítani kívánt közeg nyomása, hőmérséklete, de ugyanez mondható el a légtechnikai rendszerek esetében is, így a kiválasztás folyamatát mindig gondos tervezés előzi meg. Teljesen mindegy azonban, hogy milyen típusú rendszert tervezünk kiépíteni, ha nem sikerül hozzá megfelelő minőségű szabályozó szelepeket választani. Habár a teljes rendszerhez viszonyítva, egy csekélységről van szó, célszerű itt is jó minőségű, és lehetőleg fém vagy acél alkatrészekből álló szabályozó szelepeket használni. Az általunk kínált páraelszívó visszacsapó szelep szerelése különösebb bonyodalmat sem fog majd okozni, hiszen csak be kell építeni a légcsatorna hálózatba, a két csővezeték közé. Abban az esetben azonban, ha bármiféle kétsége akadna a szerelést illetően, akkor cégünknél több évtizedeses tapasztalttal állunk rendelkezésére! 

 

Visszacsapó szelepek széles kínálatával várjuk

Egy ventilátor vagy páraelszívó visszacsapó szelep kiválasztása előtt érdemes mérlegelni annak ár-érték arányát az egész rendszerre vetítve. Az általunk kínált OKA-A rugós visszacsapó szelepek önműködőek, hiszen bármiféle külső segédenergia nélkül képesek ellátni feladatukat. Ezen felül pedig webáruházunkban nagyon kedvezményes visszacsapó szelep ár kíséretével szerezheti be azokat! 

Webáruházunkban a kör keresztmetszetű visszacsapó szelepek széles skáláját kínáljuk. Minden modell standard méretű, és 100-630 mm átmérő közötti csővezetékekbe építhetők be. Jelenleg 14 féle méretet kínálunk, így a 100, 125, 150, 160, 180, 200, 250, 315, 355, 400, 450, 500, 560, és 630 mm-es méretek között találhatjuk meg azt, amelyik céljainknak a leginkább megfelel. Nem árt azonban megjegyezni, hogy a hosszútávon is problémamentes és biztonságos működtetéséhez nemcsak a megfelelő méretet kell kiválasztani, de ügyelni kell a visszacsapó szelepek számára, típusára és anyagára stb. is. Csak így garantálható, hogy a légtechnikai rendszerünk megfelelően működhessen, és megóvjuk az esetleges túlnyomástól. 

Ha még csak most fontolgatja egy légtechnikai rendszer kiépítését és bizonytalan a döntését illetően, vagy rendelkezik már légtechnikai berendezéssel, azonban új visszacsapó szelepek beépítésén gondolkodik, akkor bátran kérje kollégáink segítségét!

 

 

Kapcsolatfelvétel