+36 20 968 9660/ +36 20 355 0233 +36 46 360 428 3508, Miskolc, Templom utca 3.

magyar zászló légtechnika angol zászló légcsatorna német zászló füstelszívó
Kishelység Elszívó Ventilátor Na 80

Kishelység Elszívó Ventilátor Na 80

Bruttó ár:
9690 Ft

Részletek »
Kishelység Elszívó ventilátor időkapcsolóval szerelt NA 80

Kishelység Elszívó ventilátor időkapcsolóval szerelt NA 80

Bruttó ár:
15400 Ft

Részletek »
Belimo LM-230A Zsalumozgató motor

Belimo LM-230A Zsalumozgató motor Nyit-zár ,3 - pont

Bruttó ár:
31500 Ft

Részletek »
Galéria kép

KO Kéményajtó nyitható kivitel

Bruttó ár:
5400 Ft

Részletek »
Galéria kép

VF-04 NA315 90°-os könyökidom gumitömítéssel

Bruttó ár:
10517 Ft

Részletek »
CATA E-100 GTH

CATA E-100 GTH

Bruttó ár:
28990 Ft

Részletek »

Ventilátorok

 

 


Ventilátorok


A hagyományos szellőztetési módszerek ideje lejárt!

A megfelelő szellőztetés elengedhetetlen ahhoz, hogy otthonunkban is kristálytiszta és egészséges levegőt tudjuk biztosítani. Habár a hagyományos értelemben vett szellőztetés még mindig az egyik legkézenfekvőbb megoldás, ezzel azonban jelentős hőveszteség keletkezhet egy téli hónapban. Az ajtó vagy ablakok sarkig kinyitásával, a radiátorokból termelt hő szinte pillanatok leforgása alatt kárba megy. Arról nem is beszélve, hogy sokszor még egy 10 percen át tartó szellőztetéssel sem fogjuk tudni teljesen kicserélni az adott helyiség levegőjét vagy megszabadulni a kellemetlen szagoktól. Ma már az elszívó ventilátorok segítségével nagyon eredményesen küszöbölhetjük ki a hagyományos szellőztetési módszerek hátrányait.

 

Mely helyiségekbe ajánlott az elszívó és szellőző ventilátor?

Gyakorlatilag nincs olyan helyiség a lakásban, ahol ne lenne szükség egy jó minőségű kis ventilátor beszerelésére. Ha azonban csak a legfontosabb helyiségekben gondolkodunk, akkor a listáról érdemes lehet kiemelni a fürdőszobát, illetve a konyhát. Ezek azok a helyiségek ugyanis, ahol akaratlanul is a legtöbb pára vagy éppen kellemetlen szag keletkezik. Egy elszívó ventilátor például a fürdőszobában kifejezetten ajánlott, hiszen az alapvető higiéniás szükségleteink kielégítése túlzott mértékű pára kicsapódással jár. A fürdés és zuhanyzás miatt jelentkező párosodáson túlmenően, a megfelelő komfortérzet megteremtéséhez is érdemes egy WC szellőző ventilátor beszerelése a mellékhelyiségekbe. A konyha esetében pedig már érdemes például egy olyan speciális szűrőkkel ellátott ventilátort választanunk, amelyben nem tesznek kárt a zsíros levegőből lerakódó szennyeződések.

 

Elszívó és szellőző ventilátor modellek széles választékával várjuk!

A kínálatunkban megtalálható elszívó ventilátor típusok kiválóan helyt állnak mind a kis, mind pedig a közepes méretű helyiségek megfelelő szellőztetéséhez. A széles termékkínálatnak hála nálunk bárki megtalálhatja az igényeihez és a helyiség méreteihez illő típust. Így az olcsóbb ventilátoroktól kezdve egészen a prémium minőségű kivitelig válogathat, mindezt az elérhető 11 féle termékkategóriából. Ennek tükrében, a WC szellőző ventilátor típustól kezdve a konyhai elszívó és fürdőszoba ventilátorokig, mindenféle modellt megtalálhat nálunk, különféle méretekben (100-150 mm) és paraméterekkel. A golyós csapágyas típusok például messze az egyik legjobb választások, hiszen általában hosszabb élettartalommal bírnak, így kínálatunkból ezek a modellek sem hiányozhatnak. A nálunk elérhető ventilátorok ezen felül pedig különböző vezérlő elektronikával rendelkeznek, és sok esetben kombináltan tartalmaznak egy-egy előnyös extra tulajdonságot.

 

elszívó ventilátor a tökélets szellőztetéshez

Az intelligens érzékelő és vezérlő technikának hála otthona helyisége nagyon hatékonyan és kényelmesen szellőztethető

 

Elakadt a választásban vagy csak nem tudja, hogy melyik elszívó ventilátor modell lenne a legalkalmasabb az otthonába? A megfelelő típusú és teljesítményű elszívó ventilátor kiválasztásában általában szakemberre lesz szükségünk, így mi ebben is készségesen állunk rendelkezésére!

 

Spóroljon az időkapcsolós elszívó ventilátor segítségével!

Az időkapcsolós ventilátorok elsődleges célja az energiahatékonyság növelése. Igen takarékos választás, hiszen egy ilyen elszívó ventilátor használatakor biztosan nem marad véletlenül bekapcsolva a készülék. Az időzítő bekapcsolása után a ventilátoron előre meghatározhatjuk, hogy mennyi ideig működjön a készülék, azaz be tudjuk időzíteni a működését. Ez a legtöbb esetben általában 5-30 perc szokott lenni, majd magától kikapcsol a készülék anélkül, hogy arra figyelnünk kellene. Az időkapcsolós elektronikával felvértezett típusokat a legtöbbször villanykapcsolóval is összekötik. Ebben az esetben úgy indul be az elszívó ventilátor működése, hogy a helyiségbe belépve felkapcsoljuk a villanyt, és a helyiség elhagyása után még egy ideig biztosítja a szellőztetést az időzítő áramkör.

Az energiatakarékos ventilátor előnye tehát vitathatatlan. A készülék ugyanis csak akkor fog bekapcsolni, amikor arra valóban szükség van, és akkor áll le a működése, amikor már megfelelő a helyiség levegője. Az időkapcsolós szellőző és elszívó ventilátor típusok az egyik legnépszerűbb kategóriák közé tartoznak. Ennek érdekében, cégüknél az időzítős ventilátorok széles kínálatával állunk a rendelkezésére.

 

wc szellőző ventilátor a friss levegőért

Egy kis ventilátor amennyire észrevétlenül illeszkedik be a lakókörnyezetbe, olyannyira eredményes szellőztetést is kínál

 

Mozgásérzékelővel a tökéletes kényelemért!

A technológia rohamos léptékű fejlődésének köszönhetően már mozgásérzékelővel felszerelt fali és mennyezeti ventilátorok is napvilágot láthatnak. Az ilyen típusú ventilátorok már az abszolút kényelmet szolgálják az otthonokban, hiszen se időzítésre, se beavatkozásra, se folyamatos ki-be kapcsolgatásra nem lesz már szükség. Ezáltal a mozgásérzékelővel felruházott ventilátor is az energiatakarékos készülékek közé sorolható, hiszen csak abban az esetben lép működésbe, mikor befáradunk a ventilátorral felszerelt helyiségbe.

 

Számoljon le a felesleges páraképződéssel a páraérzékelős ventilátorokkal!

A páraképződés folyamata talán nem ismeretlen fogalom számunkra, hiszen elég csak egy forró fürdőt venni vagy kiteregetni a mosást ahhoz, hogy máris az egekbe szökjön a pára mutatója. Ez a jelenség nem csak nagyon kellemetlen tud lenni a lakók számára, de az épület állagromlásához, a falak átnedvesedéséhez és makacs penészfoltok kialakulásához is vezethet. A felesleges páralecsapódás miatt kialakuló penészesedés például az egyik legbosszantóbb jelenség, hiszen nem csak nagyon nehéz megszabadulni tőle, de az egészségünkre is rendkívül ártalmas tud lenni. Ma már semmi szükség külön párátlanító készülék beszerzésére ahhoz, hogy egy csapásra leszámoljunk ezzel a problémával. A páraérzékelővel felszerelt ventilátorok az egyik legkézenfekvőbb megoldást nyújtják. Folyamatosan figyelik a levegő páratartalmát és egy előre beállított érték felett automatikusan működésbe lépnek és elszívják a helyiségből a párás levegőt.

Felkeltették érdeklődését az intelligens érzékelővel és vezérléssel ellátott típusok és igazán hosszútávra gondolkodik? Tekintse meg elérhető kínálatunkat és találja meg a legideálisabb választást!