+36 20 968 9660/ +36 20 355 0233 +36 46 360 428 3508, Miskolc, Templom utca 3.

magyar zászló légtechnika angol zászló légcsatorna német zászló füstelszívó
Kishelység Elszívó Ventilátor Na 80

Kishelység Elszívó Ventilátor Na 80

Bruttó ár:
10670 Ft

Részletek »
Kishelység Elszívó ventilátor időkapcsolóval szerelt NA 80

Kishelység Elszívó ventilátor időkapcsolóval szerelt NA 80

Bruttó ár:
17020 Ft

Részletek »
Galéria kép

Tekasil 300°C

Bruttó ár:
2417 Ft

Részletek »
Belimo LM-230A Zsalumozgató motor

Belimo LM-230A Zsalumozgató motor Nyit-zár ,3 - pont

Bruttó ár:
37800 Ft

Részletek »
Galéria kép

KO Kéményajtó nyitható kivitel

Bruttó ár:
6800 Ft

Részletek »
Galéria kép

VF-04 NA315 90°-os könyökidom gumitömítéssel

Bruttó ár:
12320 Ft

Részletek »
CATA E-100 GTH

CATA E-100 GTH

Bruttó ár:
34990 Ft

Részletek »

Ventilátorok

 

 


Ventilátorok

Egy szellőző ventilátor nemcsak az ipari környezetben válik elengedhetetlenné, de magáncélú felhasználás esetén is szükség lehet rá. Az elszívó ventilátor tehát kulcseleme lesz a szellőző rendszereknek. Webáruházi kínálatunkban különféle méretű és kivitelű ventilátorokat forgalmazunk. Az ipari méretektől kezdve egészen a konyhai, fürdőszobai szellőző készülékeken át, többféle modellt megtalálhat. Ha pedig sikerült döntésre jutnia, akkor a házhozszállítás kényelmével juttatjuk el Önhöz a kívánt termékeket!

Megfizethető konyhai, fürdőszobai kis ventilátor vagy WC szellőző ventilátor? Nézzen szét elérhető kínálatunkban!

A hagyományos szellőztetési módszerek ideje lejárt!

A megfelelő szellőztetés elengedhetetlen ahhoz, hogy otthonunkban is kristálytiszta és egészséges levegőt tudjuk biztosítani. Habár a hagyományos értelemben vett szellőztetés még mindig az egyik legkézenfekvőbb megoldás, ezzel azonban jelentős hőveszteség keletkezhet egy téli hónapban. Az ajtó vagy ablakok sarkig kinyitásával, a radiátorokból termelt hő szinte pillanatok leforgása alatt kárba megy. Arról nem is beszélve, hogy sokszor még egy 10 percen át tartó szellőztetéssel sem fogjuk tudni teljesen kicserélni az adott helyiség levegőjét vagy megszabadulni a kellemetlen szagoktól. Ez a hagyományos szellőztetési módszer nemcsak rengeteg felesleges energiát égethet el, de igen kellemetlen tud lenni a lakástulajdonosok számára, hiszen egy kereszthuzat létrehozása az egészségügyi állapotunknak sem fog kedvezni. Ma már az elszívó ventilátorok segítségével nagyon eredményesen küszöbölhetjük ki a hagyományos szellőztetési módszerek hátrányait.

Mi az az elszívó ventilátor?

Az elszívó ventilátor elsősorban az ipari környezetben vált ismertté, és az olyan helyeken, ahol ezt fokozottan megkövetelik. Ilyen helyek lehetnek az éttermek, irodahelyiségek, közintézmények, parkolóházak vagy csak a bevásárlóközpontok. Ennek a ventilátornak a célja, hogy elszívja a bent lévő elhasznált levegőt, azaz az épületen kívülre vezesse. A nagyobb igénybevételnek kitett helyekre érdemes olyan típust választani, ami bírja a gyűrődést, és ellenáll az időjárási körülményeknek is. Lakossági felhasználás esetében azonban tökéletesen megfelel egy műanyagból készült kis ventilátor is. Utóbbiból már ki is derült, hogy szellőző ventilátor nemcsak ipari környezetben kellhet, de lakásokban is bevethetjük. Egyszóval minden olyan helyen, ahol fontos a szellőztetés, és az optimális páratartalom megteremtése. Például a konyhában, a fürdőszobában, de egy WC szellőző ventilátor is jól jöhet.

 

Mely helyiségekbe ajánlott az elszívó és szellőző ventilátor?

Gyakorlatilag nincs olyan helyiség a lakásban, ahol ne lenne szükség egy jó minőségű kis ventilátor beszerelésére. Ha azonban csak a legfontosabb helyiségekben gondolkodunk, akkor a listáról érdemes lehet kiemelni a fürdőszobát, illetve a konyhát. Ezek azok a helyiségek ugyanis, ahol akaratlanul is a legtöbb pára vagy éppen kellemetlen szag keletkezik. Gondoljunk csak bele ugyanis, hogy mi történne, ha a fürdőszobában nem lenne beszerelve egy fürdőszobai szellőző. Minden egyes zuhanyzás alkalmával az egekbe szökne a páratartalom, ami ellen csak úgy tudunk védekezni szellőző ventilátor hiányában, ha kinyitjuk az ablakot. Télen ez kicsit kellemetlennek ígérkezik, hiszen habár hamarabb távozik a gőz a helyiségből, cserébe hideg levegővel telik majd meg a fürdőszoba. Nem beszélve arról, hogy léteznek olyan panel fürdőszobák is, ahol nincs ablak, vagy olyan picike, hogy nem sokra megyünk vele egy alapos fürdés után. Egy elszívó ventilátor például tehát a fürdőszobában kifejezetten ajánlott, hiszen az alapvető higiéniás szükségleteink kielégítése túlzott mértékű pára kicsapódással jár. A fürdés és zuhanyzás miatt jelentkező párosodáson túlmenően, a megfelelő komfortérzet megteremtéséhez is érdemes egy WC szellőző ventilátor beszerelése a mellékhelyiségekbe. Egy WC szellőző ventilátor nagy segítséget nyújt, hiszen nagyon hamar elszívja a helyiségből a nem kívánt szagokat.

Nincs ez másként a konyha esetében sem, hiszen ez a lakás azon pontja, ahol szinte mindig zajlik az élet. Már egy egyszerű vízforralásnál is nagy mennyiségű gőz képződhet, ami aztán elszívó ventilátor hiányában, a falakon, konyhabútorokon fog lecsapódni – tönkretéve ezzel a felületeket. Egy többfogásos ebéd elkészítése során pedig akár órákig is füstölhetünk-gőzölhetünk a konyhában, így valahogy el kell vezetni a felesleges párát és szagokat. A konyha esetében már érdemes például egy olyan speciális szűrőkkel ellátott ventilátort választanunk, amelyben nem tesznek kárt a zsíros levegőből lerakódó szennyeződések.

 

Elszívó és szellőző ventilátor modellek széles választékával várjuk!

A kínálatunkban megtalálható elszívó ventilátor típusok kiválóan helyt állnak mind a kis, mind pedig a közepes méretű helyiségek megfelelő szellőztetéséhez. A széles termékkínálatnak hála nálunk bárki megtalálhatja az igényeihez és a helyiség méreteihez illő típust. Így az olcsóbb ventilátoroktól kezdve egészen a prémium minőségű kivitelig válogathat, mindezt az elérhető 11 féle termékkategóriából. Ennek tükrében, a WC szellőző ventilátor típustól kezdve a konyhai elszívó és fürdőszoba ventilátorokig, mindenféle modellt megtalálhat nálunk, különféle méretekben (100-150 mm) és paraméterekkel. A golyós csapágyas kis ventilátor típusok például messze az egyik legjobb választások, hiszen általában hosszabb élettartalommal bírnak, így kínálatunkból ezek a modellek sem hiányozhatnak. A nálunk elérhető ventilátorok ezen felül pedig különböző vezérlő elektronikával rendelkeznek, és sok esetben kombináltan tartalmaznak egy-egy előnyös extra tulajdonságot. Kis ventilátor után keresgél? Ne felejtsen el szétnézni kínálatunkban!

 

elszívó ventilátor a tökélets szellőztetéshez

Az intelligens érzékelő és vezérlő technikának hála otthona helyisége nagyon hatékonyan és kényelmesen szellőztethető

 

Elakadt a választásban vagy csak nem tudja, hogy melyik elszívó ventilátor, szellőző ventilátor lenne a legalkalmasabb az otthonába? A megfelelő típusú és teljesítményű elszívó ventilátor kiválasztásában általában szakemberre lesz szükségünk, így mi ebben is készségesen állunk rendelkezésére!

Kapcsolatfelvétel

 

Spóroljon az időkapcsolós elszívó ventilátor segítségével!

Az időkapcsolós ventilátorok elsődleges célja az energiahatékonyság növelése. Igen takarékos választás, hiszen egy ilyen elszívó ventilátor használatakor biztosan nem marad véletlenül bekapcsolva a készülék. Az időzítő bekapcsolása után a ventilátoron előre meghatározhatjuk, hogy mennyi ideig működjön a készülék, azaz be tudjuk időzíteni a működését. Ez a legtöbb esetben általában 5-30 perc szokott lenni, majd magától kikapcsol a készülék anélkül, hogy arra figyelnünk kellene. Az időkapcsolós elektronikával felvértezett típusokat a legtöbbször villanykapcsolóval is összekötik. Ebben az esetben úgy indul be az elszívó ventilátor működése, hogy a helyiségbe belépve felkapcsoljuk a villanyt, és a helyiség elhagyása után még egy ideig biztosítja a szellőztetést az időzítő áramkör.

Az energiatakarékos ventilátor előnye tehát vitathatatlan. A készülék ugyanis csak akkor fog bekapcsolni, amikor arra valóban szükség van, és akkor áll le a működése, amikor már megfelelő a helyiség levegője. Az időkapcsolós szellőző és elszívó ventilátor típusok az egyik legnépszerűbb kategóriák közé tartoznak. Ennek érdekében, cégüknél az időzítős ventilátorok széles kínálatával állunk a rendelkezésére.

 

wc szellőző ventilátor a friss levegőért

Egy kis ventilátor amennyire észrevétlenül illeszkedik be a lakókörnyezetbe, olyannyira eredményes szellőztetést is kínál

 

Mozgásérzékelővel a tökéletes kényelemért!

A technológia rohamos léptékű fejlődésének köszönhetően már mozgásérzékelővel felszerelt fali és mennyezeti ventilátorok is napvilágot láthatnak. Az ilyen típusú ventilátorok már az abszolút kényelmet szolgálják az otthonokban, hiszen se időzítésre, se beavatkozásra, se folyamatos ki-be kapcsolgatásra nem lesz már szükség. Egy mozgásérzékelővel felruházott WC szellőző ventilátor, fürdőszobai szellőző például remek választás lehet az olyan helyiségekben, ahol egyhuzamban nem töltünk el sok időt. A mozgásérzékelővel felruházott ventilátor is az energiatakarékos készülékek közé sorolható, hiszen csak abban az esetben lép működésbe, mikor befáradunk a ventilátorral felszerelt helyiségbe.

 

Számoljon le a felesleges páraképződéssel a páraérzékelős ventilátorokkal!

A páraképződés folyamata talán nem ismeretlen fogalom számunkra, hiszen elég csak egy forró fürdőt venni vagy kiteregetni a mosást ahhoz, hogy máris az egekbe szökjön a pára mutatója. Ez a jelenség nem csak nagyon kellemetlen tud lenni a lakók számára, de az épület állagromlásához, a falak átnedvesedéséhez és makacs penészfoltok kialakulásához is vezethet. A felesleges páralecsapódás miatt kialakuló penészesedés például az egyik legbosszantóbb jelenség, hiszen nem csak nagyon nehéz megszabadulni tőle, de az egészségünkre is rendkívül ártalmas tud lenni. Ma már semmi szükség külön párátlanító készülék beszerzésére ahhoz, hogy egy csapásra leszámoljunk ezzel a problémával. A páraérzékelővel felszerelt ventilátorok az egyik legkézenfekvőbb megoldást nyújtják. Folyamatosan figyelik a levegő páratartalmát és egy előre beállított érték felett automatikusan működésbe lépnek és elszívják a helyiségből a párás levegőt. Egy ilyen fürdőszobai szellőző beszerelése tehát csakis a mi javunkat szolgálja majd.

Felkeltették érdeklődését az intelligens érzékelővel és vezérléssel ellátott típusok és igazán hosszútávra gondolkodik? Tekintse meg elérhető kínálatunkat és találja meg a legideálisabb választást!

Termékeink