+36 20 968 9660/ +36 20 355 0233 +36 46 360 428 3508, Miskolc, Templom utca 3.

magyar zászló légtechnika angol zászló légcsatorna német zászló füstelszívó
Kishelység Elszívó Ventilátor Na 80

Kishelység Elszívó Ventilátor Na 80

Bruttó ár:
10670 Ft

Részletek »
Kishelység Elszívó ventilátor időkapcsolóval szerelt NA 80

Kishelység Elszívó ventilátor időkapcsolóval szerelt NA 80

Bruttó ár:
17020 Ft

Részletek »
Galéria kép

Tekasil 300°C

Bruttó ár:
2417 Ft

Részletek »
Belimo LM-230A Zsalumozgató motor

Belimo LM-230A Zsalumozgató motor Nyit-zár ,3 - pont

Bruttó ár:
31500 Ft

Részletek »
Galéria kép

KO Kéményajtó nyitható kivitel

Bruttó ár:
6800 Ft

Részletek »
Galéria kép

VF-04 NA315 90°-os könyökidom gumitömítéssel

Bruttó ár:
12320 Ft

Részletek »
CATA E-100 GTH

CATA E-100 GTH

Bruttó ár:
34990 Ft

Részletek »

Fém szellőzőrácsok

Ár: 1 511 Ft db

Ár: 1 808 Ft db

Ár: 2 188 Ft db

Ár: 2 716 Ft db

Ár: 3 731 Ft db

Ár: 917 Ft db

Ár: 1 395 Ft db

Ár: 1 643 Ft db

Ár: 2 105 Ft db

Ár: 2 782 Ft db

 

 


Fém szellőzőrácsok


 

Fehér fém szellőzőrács

A megfelelő szellőztető rendszer kiépítése kulcskérdés lehet, ha a beltéri levegő minőségéről van szó. A kiépítés során azonban nem szabad megfeledkezni az olyan fontos légtechnikai kiegészítőkről, mint a különféle idomok, anemosztátok, vagy csak a szellőzőrácsok.

 

Az optimális levegőminőség ma már nem kiváltság

A kontrollált szellőztetés ma már elengedhetetlen része a modern lakóházaknak, de az ipari létesítményekben is nagy szükség van rá. Az optimális levegőminőség ugyanis kiemelten fontos tényezője mind az otthonunknak, mind a munkahelyünknek. Egy légtechnikai rendszer elsődleges célja, hogy jó minőségű beltéri levegőt biztosítson, az elhasznált levegőt pedig valahogy az épületen kívül juttassa. De nem ez az egyetlen szempont a szellőztető rendszerek javára. A túl magas páratartalom szintén vezethet a komfortszint csökkenéséhez, de még az épület állagromlásában is kiviheti a részét. A megfelelő légtechnikai rendszerek, berendezések kiválasztása minden esetben nagy szakértelmet kíván meg. A kiépítés során pedig minden olyan apróságra figyelmet kell szentelni, akárcsak egy alumínium szellőzőrács beszerzése.

 

Mi célt szolgál egy szellőzőrács?

A műanyag vagy fém szellőzőrács egy egyszerű, de annál nagyszerűbb légtechnikai kiegészítő, amely szerves része a szellőző- és légkondicionáló berendezéseknek. Alapvetően két fő feladata van, a védelem és az esztétikai szempontok növelése.

Elsődleges felszerelési céljuk, hogy elősegítsék a befelé irányuló légáramlást azáltal, hogy szellőzőrendszerek, berendezések ki-és bementi nyílásait megvédik a különféle szennyeződésektől, kártevőktől. A kültéri nyílás különösen veszélyeztetett ebben az esetben, hiszen itt nemcsak a rovaroktól, rágcsálóktól kell megóvni a rendszereket, de a portól, kosztól és falevelektől is. Amennyiben odafigyelünk ennek fontosságára, akkor máris egy lépéssel közelebb kerülünk ahhoz, hogy az otthonunkba/munkahelyünkre tiszta levegő érkezzen meg.

 

Milyen esetekben lehet jó választás az alumínium szellőzőrács?

Beltéri környezetben, vagy egy olyan helyen, ahol kisebb mennyiségű levegőt fogunk szállítani, ott tökéletesen megfelelnek a műanyag kivitelű szellőzőrácsok. Ha azonban nagyobb igénybevételnek lesz kitéve mind a szellőztető rendszer, mind a szellőzőrács, vagy csak erősebb levegőáramoltatásról van szó, akkor mindenképpen érdemesebb egy robusztusabb konstrukcióban gondolkodni. A fém szellőzőrács tökéletesen állja a sarat bármilyen környezetben.

Fehér fém szellőzőrács
Tegye biztonságosabbá szellőztető rendszerét fém szellőzőrács beépítésével!

Az alumínium szellőzőrács elsősorban ipari környezetben, nagy csarnokokban, parkolókban, bevásárlóközpontban tölti be a célját, de nem ritka az sem, ha lakóotthonokban látjuk hasznát. Ez a kedveltség elsősorban a hosszabb távú élettartam számlájára írható. Kültéri helyszínen is nagyon közkedvelt választás az alumínium szellőzőrács, hiszen itt már olyan nem kívánt jelenségekkel is meg kell birkózni, mint az időjárás viszontagságai, vagy a rovarok, rágcsálók bejutása. A webáruházunkban kapható fém szellőzőrács modellek például még a legszélsőségesebb időjárási körülményeknek is ellenállnak. Ha pedig fontos, hogy az eső, hó vagy jégeső formájában lehulló csapadék se jusson be a szellőztető rendszerbe, akkor érdemes olyan kivitelt választani, amelyik rendelkezik esővédővel. Léteznek ma már egysoros horizontális vagy függőleges lamellázatú fém szellőzőrács típusok is, de nagyobb népszerűek például a rovarhálóval felszerelt modellek is. A rovarháló egyébként általában utólag is felszerelhető, így akkor sem kell új fém szellőzőrács felszerelésén gondolkodni, ha egyébként már rendelkezünk ilyen hasznos kiegészítővel.
További plusz előny a fém szellőzőrács mellett, hogy nemcsak magát a légtechnikai rendszer biztonságát fokozhatjuk vele, de a dolgozók testi épségét is megóvhatjuk. Egy olyan munkakörnyezetben pl. ipari helyiségekben, ahol fennáll annak a veszélye, hogy valaki belenyúl a szabad nyílásokba, ott könnyen le tudjuk zárni ezeket egy szellőzőrács beszerelésével.

 

Fém szellőzőrács modellek széles kínálatával várjuk!

Webáruházi kínálatunkban széles termékpalettával várjuk mindazokat, akik valamilyen szellőztető rendszerrel, légtechnikai berendezéssel rendelkeznek, és le szeretnék cserélni a már meglévő szellőzőrácsot, vagy még csak most gondolkodnak a beszerzésén.

Választékunkban alapvetően kétféle termékcsaládot kínálunk, amely nem más, mint az MVM SA fém szellőzőrács alumíniumból, és az MVM Zn fém szellőzőrács horganyzott acélból. Mindkét típus esetében széles méretkínálattal rendelkezünk, hiszen a 125 mm-es mérettől egészen a 300 mm-es átmérőkig találhatja meg a célnak megfelelőt. A fém szellőzőrács modellek minden eleme időtálló alumíniumból épül fel, ez pedig azt jelenti, hogy a keret és a lamellák is strapabíróak, és ellenállnak még a légköri hatásoknak is. Kiválóan alkalmasak befúvó és elszívó szellőztetéshez, valamint belső és külső szereléshez egyaránt. Minden alumínium szellőzőrács gyárilag van rovarvédő hálóval szerelve, így a vásárlóknak már ezzel sem kell bajlódnia.

A fém szellőzőrács általában oldalfalra rögzíthető, de a mennyezeti megoldás sem ritka ennél a típusnál. Felszerelése gyakorlatilag nem kíván meg komolyabb szakértelmet, hiszen egy ügyes mozdulattal beilleszthetjük a kívánt helyre, közvetlenül a falsíkra, vagy a légcsatornára. A rögzítés pedig könnyen elvégezhetővé válik speciális szerszámok nélkül is, elég lesz csupán néhány facsavar.

Sokan hanyagolják a szellőzőrácsok felszerelését, hiszen egy felesleges kiegészítőnek tartják, mások pedig nem szívesen rögzítik fel őket, mivel úgy gondolják, hogy rontaná a lakókörnyezet megjelenését. Ma már szerencsére olyan esztétikus fém szellőzőrács típusok látnak napvilágot, amelyek modern megjelenést ígérnek, legyen szó beltéri, vagy éppen kültéri használatról. Létezik például porszórással megfestett típus is. Egy jól megválasztott alumínium szellőzőrács tehát észrevehetetlenül simul be mindennapjainkba, és anélkül látja el feladatát, hogy tudomást vennénk róla.

Helyezze kosarába a megvásárolni kívánt termékeket, és várja a futárszolgálat megérkezését otthona kényelméből! Kérdése támadt az elérhető típusokról, vagy bizonytalan a megvásárolni kívánt modellt illetően? Munkatársaink készségesen várják hívását!

Kapcsolatfelvétel