+36 20 968 9660/ +36 20 355 0233 +36 46 360 428 3508, Miskolc, Templom utca 3.

magyar zászló légtechnika angol zászló légcsatorna német zászló füstelszívó

Kishelység Elszívó Ventilátor Na 80

Bruttó ár:
10670 Ft

Részletek »

Kishelység Elszívó ventilátor időkapcsolóval szerelt NA 80

Bruttó ár:
17020 Ft

Részletek »

Tekasil 300°C

Bruttó ár:
2417 Ft

Részletek »

Belimo LM-230A Zsalumozgató motor Nyit-zár ,3 - pont

Bruttó ár:
37800 Ft

Részletek »

KO Kéményajtó nyitható kivitel

Bruttó ár:
6800 Ft

Részletek »

VF-04 NA315 90°-os könyökidom gumitömítéssel

Bruttó ár:
12320 Ft

Részletek »

CATA E-100 GTH

Bruttó ár:
34990 Ft

Részletek »

Szigeteljen kiváló anyagokkal

Megfelelő szigetelés nélkül rengeteg energiát pazarolhatunk el évente. Egy átlagos háztartásban a legnagyobb energiafelhasználás még mindig a ház fűtésére és hűtésére megy el. De ugyanez mondható el a nagyobb iroda épületek, ipari létesítmények esetében is. Az épületszerkezetben minden esetben szigetelni kell a csőhálózatokat, beleértve a szaniter, légtechnológiai és klíma rendszereket is. Webáruházunkban a minőségi szigetelésre alkalmazott anyagok teljes tárházát kínáljuk!

 

A szigetelő anyagok sokoldalúsága


A fűtés-hűtés csövek hőszigetelése nem újkeletű dolog. Amíg korábban gipsszel vagy különféle ruhaanyagok felhasználásával próbálták ezt megoldani, addig ma már sokkal praktikusabb és kézenfekvőbb megoldások vannak erre. A hiányzó vagy nem megfelelő szigetelés nagymértékű hőveszteséget okoz. Amellett, hogy esztétikailag sem állja meg a helyét, bizonyos esetekben beázást okozhat, ha a sérült szigetelés alá befolyik a csapadék.

A csöveket ma már többféle szigetelő anyaggal lehet megvédeni a fagykároktól, a hőveszteségtől és a mechanikai sérülésektől. A szigetelésre az egyik legkézenfekvőbb módszer a csőhéjak választása. A szigetelő anyagok többfélék lehetnek aszerint, hogy milyen anyagból épül a fel a cső, mekkora az átmérője és milyen funkciót lát el. Egészen más típusú csőhéjat kell választani egy extrém magas hőmérsékletet elviselő cső esetében, de különbséget kell tenni abban is, hogy a csövek beltérben vagy kültérben futnak. Az olyan esetekben, ahol a rendszer a lakás falain kívül vagy hideg ponton található, ott szinte kötelező a csővezetékek profi hőszigetelése. A téli időszakban például különösen védeni kell a csőhálózatokat az alacsony hőmérséklettől. Egy csőhéj felszereléséhez még extra szaktudás sem igényeltetik, hiszen könnyen, gyorsan és egyszerűen oldhatjuk meg vele szigetelési gondjainkat.

 

A szigetelő anyagaink vitathatatlan előnyei


Azok a berendezések, amelyek ki vannak téve a hőmérsékleti ingadozásoknak, ott folyamatos páralecsapódás jöhet létre. A felesleges páraképződés az energiahatékonyság csökkentése mellett, a berendezésekben, csőhálózatokban is kárt tehet. A hőveszteség csökkentésével nem csak a hóvégi számlánk lesz kevesebb, de sokat tehetünk a környezeti terhelés csökkentésében is. 

Egy gondosan megválasztott szigetelő anyaggal tehát:

 

  • Jelentősen növelhetjük az energiahatékonyságot: nagyon egyszerűen küszöbölhetjük ki a felesleges hőveszteséget a fűtési rendszerekben vagy légtechnikai berendezésekben
  • Kompletten növelhetjük az egész szerkezet hatékonyságát
  • Megakadályozhatjuk a páraképződést: egy jó szigetelés képes meggátolni a nedvesség lecsapódását a cső falán
  • Csökkenthetjük a nem kívánt zajokat: ilyen lehet például a víz továbbítása a csövekben
  • Növelhetjük egyes elemek tűzállósági teljesítményjellemzőit is.

 

 

Spiko-Rex kínálata: szigetelő anyagokból nem lesz hiány


A webáruházunkban csakis kiváló minőségű,  és verhetetlen ár-érték arányú szigetelő anyagokat forgalmazunk. Az egyes termékcsaládokon belül megtalálható az egyszerűbb szigetelő anyagoktól kezdve egészen a prémium kategóriás, vagy speciális igényt kielégítő modellekig szinte minden változat. Bátran nézzen körül kínálatunkban, amennyiben klíma, technológiai hűtési, légtechnikai vagy szaniter rendszerek szigetelésére keres egy tartós és megbízható megoldást!