+36 20 968 9660/ +36 20 355 0233 +36 46 360 428 3508, Miskolc, Templom utca 3.

magyar zászló légtechnika angol zászló légcsatorna német zászló füstelszívó

Kishelység Elszívó Ventilátor Na 80

Bruttó ár:
10670 Ft

Részletek »

Kishelység Elszívó ventilátor időkapcsolóval szerelt NA 80

Bruttó ár:
17020 Ft

Részletek »

Tekasil 300°C

Bruttó ár:
2417 Ft

Részletek »

Belimo LM-230A Zsalumozgató motor Nyit-zár ,3 - pont

Bruttó ár:
37800 Ft

Részletek »

KO Kéményajtó nyitható kivitel

Bruttó ár:
6800 Ft

Részletek »

VF-04 NA315 90°-os könyökidom gumitömítéssel

Bruttó ár:
12320 Ft

Részletek »

CATA E-100 GTH

Bruttó ár:
34990 Ft

Részletek »

Tegye biztonságosabbá meglévő kéményét

Biztonságosan működtethető kémény aligha létezhetne szakszerű kéménybélelés nélkül. Az általunk kivitelezett kéménybéleléssel olyan megoldást nyújtunk ügyfeleinknek, amelyekkel teljes biztonságban tudhatják otthonuk és családjuk épségét is.

 

Miért olyan fontos a megfelelő kéménybélelés?


A kéménybélelés fontossága a kazántechnológia fejlődésével, és ezzel együtt a gázkészülékek megjelenésével vált elengedhetetlen lépéssé. Az egyre jobb hatásfokú kazánokkal egyúttal csökkent a füstgáz hőmérséklete is. Ennek csökkenésével azonban sajnos vízgőz (kondenzvíz) csapódhat ki az alacsonyabb hőmérsékletű felületeken. De pusztán már a gáz égésével is jelentős mennyiségű vízgőz kerül az égéstermék elvezetőbe. Amennyiben nem fordítunk elég figyelmet a kéménybélelésre, akkor ez a kondenzvíz idővel beivódhat a kémény belső felületébe. A felesleges kondenzvíz tönkreteheti a téglát, betont is, egyszóval a meglévő kémények anyagát. A kürtő belsejében összegyűlt kondenzvíz akár a korábbi égéstermékeket is feloldhatja, melynek eredményeként nemcsak kellemetlen szurkos szag juthat be a lakótérbe, de csúnya elszíneződéseket is eredményezhet a vakolaton. A sárgás elszíneződés esztétikailag nem túl megnyerő, de eltüntetni csak úgy fogjuk tudni, ha újra építjük a kéményt, ami rengeteg felesleges kiadással jár. 

Az esztétikai probléma mellett azonban itt már egy sokkal komolyabb veszély is felütheti a fejét. Ez a savas kondenzátum annyira tönkreteheti a kürtő belső falát, hogy leomlás is fenyegetheti a bent lakókat. A habarcs, avagy a kötőanyag meggyengülésével pedig olyan mérgező gázok juthatnak a lakótérbe, akárcsak a szénmonoxid, ami sajnos halálos kimenetelű is lehet, ha nem figyelünk fel rá időben. De ugyanez történhet abban az esetben is, ha a fellazul a belső vakolat, és elzáródik emiatt a kéménykürtő. Az imént olvasottak alapján, már szinte joggal mondható el, hogy a kéménybélelés fontossága egyáltalán nem elhanyagolható, ha kéménnyel rendelkezünk otthon.

 

Szakszerű kéménybélelés saválló csővel


Amennyiben kéményfelújítás jön szóba, minden esetben elvégezzük a szakszerű kéménybélelést is, amely ma már nagyon gyorsan kivitelezhető, hiszen rutineljárásnak minősül. A díjmentes helyszíni felmérés során szemügyre vesszük a meglévő kémény állapotát, az elhúzások számát, a füstcső nyomvonalát, és a felhasznált tüzelőanyag típusát is. A kéménybélelés anyagát mindig az adott tüzelőberendezéshez, és alkalmazott hőmérséklethez igazítjuk. A gázzal működő készülékeknél általában műgyanta vagy üvegfátyol alapú béléscsővel dolgozunk. Vegyes tüzelés esetében a fokozottan sav-és lúgálló anyagokból készült KO béléscsöveket, vagy a KAMIX technológiai termékeit használjuk. Rozsdamentes acél kéménybélést alkalmazunk olyan kémények utólagos bélelésénél, ahol nem ritka az 1000°C-os hőmérséklet  sem. A rozsdamentes változat például nem csak szuper ellenálló, de évtizedeken keresztül biztosítja a gondtalan tüzelést.

Az általunk kínált kéménybélelés saválló csővel egy biztonságos, és nem utolsó sorban, hosszú távú megoldás a régi kémények felújítására. Ön is ilyen kéménnyel rendelkezik otthon? Kezdjük meg együtt a felújítást!