+36 20 968 9660/ +36 20 355 0233 +36 46 360 428 3508, Miskolc, Templom utca 3.

magyar zászló légtechnika angol zászló légcsatorna német zászló füstelszívó

Kishelység Elszívó Ventilátor Na 80

Bruttó ár:
10670 Ft

Részletek »

Kishelység Elszívó ventilátor időkapcsolóval szerelt NA 80

Bruttó ár:
17020 Ft

Részletek »

Tekasil 300°C

Bruttó ár:
2417 Ft

Részletek »

Belimo LM-230A Zsalumozgató motor Nyit-zár ,3 - pont

Bruttó ár:
37800 Ft

Részletek »

KO Kéményajtó nyitható kivitel

Bruttó ár:
6800 Ft

Részletek »

VF-04 NA315 90°-os könyökidom gumitömítéssel

Bruttó ár:
12320 Ft

Részletek »

CATA E-100 GTH

Bruttó ár:
34990 Ft

Részletek »

A penészedés legfőbb okai, és mit tehetünk ellene

A mai modern technológiák szinte tálcán kínálják nekünk a jobbnál-jobb lehetőségeket otthonunk megfelelő szellőztetésére – na és persze a makacs penészfoltok eltüntetésére. Amíg korábban pusztán nyílászárók kinyitásával juthattunk friss levegőhöz, addig ma már a legkorszerűbb légtechnikai rendszerek végzik el ezt helyettünk. Hővisszanyerős szellőztető rendszer kiépítése a cél? Számoljon le örökre a penészgombákkal!

 

Küzdelem a makacs penészfoltok ellen


Életünk jelentős hányadát az otthonunk falain belül töltjük, így egyáltalán nem mindegy, hogy milyen minőségű levegőt szívunk be. Az állott, rossz minőségű levegő nem tesz jót a szervezetünknek, és még kellemetlen penészesedés kialakulásához is vezethet. A penészfoltok megjelenése nem egyedi eset, hiszen sokkal több háztartást érint, mint gondolnánk. Kialakulásának okai alapvetően fizikai tényezőkre vezethetők vissza, de a lakók szokásai is hatással lehetnek rá.

A leggyakoribb indok a magas páratartalom. A fürdőszobában például nagyon gyakori a penészesedés, hiszen már egy egyszerű zuhanyzás alkalmával is az egekbe szökhet a páratartalom. A konyhában a főzés során is nagy mennyiségű pára képződik, de akár egy ruhaszárítás vagy vizes felmosás során is megnőhet a páratartalom. Az alacsony fal felületi hőmérséklet szintén melegágya lehet a penészfoltok kialakulásnak. Amennyiben valamelyik helyiségben túl alacsony a hőmérséklet, akkor a falak is könnyebben lehűlhetnek, de egy szimpla hőhidas fal is okozhat penészesedést. A megfelelő szellőztetés hiánya rendkívül egészségtelen lehet. A folyton állott, dohos levegő pedig nagymértékben kedvez a penészgombák elszaporodásának.

 

A minőségi szellőztetés előnyösebb, mint gondolnánk


Szerencsére ma már mi szabhatjuk meg a feltételeket, ha modern és minőségi szellőztetésről van szó. Habár a makacs penészfoltok ellen többféle házi praktika létezik, teljes megoldást a hővisszanyerős szellőztető rendszer kiépítése jelenthet. A cégünk által kínált rendszerekben minden megvan, amit a mai kor embere elvárhat. 

A hővisszanyerős szellőztetési rendszerek nagyon eredményesen juttatják ki a párás, elhasznált levegőt az otthonunkból, és cserébe friss levegővel töltik azt fel. A bejuttatott levegő már előzőleg megszűrve érkezik meg a lakásunkba, így biztosak lehetünk benne, hogy kristálytiszta levegővel gazdagodunk. Egy ilyen környezetben pedig a penészgombák sem fognak tudni elszaporodni. További előny, hogy ezek a rendszerek jelentős fűtési energiát takarítanak meg nekünk a téli hónapokban. Elég csak belegondolni abba, hogy télen milyen körülményes a szellőztetés a hagyományos módszerekkel. Innentől kezdve semmi szükség az „utcát fűteni”, hiszen nem kell ablakot nyitni ahhoz, hogy alaposan ki legyen szellőztetve a lakás. A rendszerrel számottevő költségeket takaríthatunk meg egy építkezés során is. Például kevesebb nyitható nyílászáróra lesz szükségünk, vagy nem fog kelleni extra páraelszívó sem, hiszen a párátlanítást is elvégzik helyettünk. 

Felkeltette érdeklődését a hővisszanyerős szellőztető rendszer? Teremtsen kristálytiszta levegőt otthonába, és élvezze a penészmentes mindennapokat! Keressen minket bizalommal!