+36 20 968 9660/ +36 20 355 0233 +36 46 360 428 3508, Miskolc, Templom utca 3.

magyar zászló légtechnika angol zászló légcsatorna német zászló füstelszívó

Kishelység Elszívó Ventilátor Na 80

Bruttó ár:
10670 Ft

Részletek »

Kishelység Elszívó ventilátor időkapcsolóval szerelt NA 80

Bruttó ár:
17020 Ft

Részletek »

Tekasil 300°C

Bruttó ár:
2417 Ft

Részletek »

Belimo LM-230A Zsalumozgató motor Nyit-zár ,3 - pont

Bruttó ár:
37800 Ft

Részletek »

KO Kéményajtó nyitható kivitel

Bruttó ár:
6800 Ft

Részletek »

VF-04 NA315 90°-os könyökidom gumitömítéssel

Bruttó ár:
12320 Ft

Részletek »

CATA E-100 GTH

Bruttó ár:
34990 Ft

Részletek »

Vegyestüzelésű kazán kémény

A kémény elengedhetetlen része a fűtési berendezéseknek, aminek megfelelősége a vegyestüzelésű kazán esetében fokozottan érvénybe lép, hiszen itt már komolyabb igénybevételnek is eleget kell tenni. Cégünk többféle megoldást kínál terveihez, ráadásképpen a kémények béléscsövezését is vállaljuk mind lakossági, mind nagyobb volumenű projektek megvalósításánál. 

Kémény vegyes tüzeléshez? Egyeztessen velünk időpontot!

 

A vegyestüzelésű kazánról pár szóban


A vegyestüzelésű kazán egy olyan kazánfajta, ami szinte bármilyen szilárd tüzelőanyaggal üzemeltethető fűtés céljából, legyen az tűzifa, faszén, brikett, pellet, de még a kertben található növényi hulladék is szóba jöhet. Éppen ezért bátran ajánlható mindazoknak, akiknek fontos a környezettudatos energiafelhasználás és egy fenntarthatóbb megoldásban gondolkodnak. Nemcsak a lakást fűthetjük fel vele, de a melegvíz szükségleteinket is kielégíti, sőt még padlófűtéshez is jó megoldás. További előnye közé sorolható, hogy habár közvetlenül a központi fűtésrendszerhez csatlakozik, használatával kiválthatjuk a gázzal való fűtést. 

 

Vegyestüzelésű kazán kémény előírások, milyen kémény kell vegyestüzelésű kazánhoz?


A vegyestüzelésű kazánhoz kémény is fog kelleni, hiszen biztosítani kell a megfelelő füst elvezetést. Az égéstermék-elvezető berendezések tervezésére, kivitelezésére, ellenőrzésére vonatkozóan a nemzetközi (MSZ 845:2010), európai uniós (DIN 1856:1-2009) és magyar (MSZ-EN 1856-1:2009) szabványok az irányadóak. Általánosságban elmondható, hogy a kémény kiválasztását elsősorban az határozza meg, hogy milyen típusú tüzelőberendezésről van szó és milyen tüzelőanyaggal történik meg a fűtés. A gázüzemű berendezésekkel ellentétben, a vegyes tüzelésű kazánoknál számolni kell a szilárd tüzelőanyag elégetésével járó hővel, ami sok esetben elérheti az 500-700°C-ot is. Ráadásul az el nem égett részecskék, anyagok könnyen lerakódhatnak a kémény belső felületén – ezt köznyelvben koromnak nevezzük. Ha tehát vegyestüzelésű kazán kémény kiépítése a cél, akkor csakis erősen hőálló, saválló kivitelt szabad választani, ami mindezen terheléseket gond nélkül el tudja viselni.

 

Vegyestüzelésű kémény bélelése? Az egyik legkézenfekvőbb megoldás: szerelt kémény vegyestüzelésű kazánhoz


Sokakban merül fel a kérdés, hogy milyen vegyestüzelésű kémény béléscső szükséges a kiépítéshez? A fatüzeléses cserépkályhákhoz hasonló módon, a vegyestüzelésű kivitelekhez is megfelel egy téglából épült kémény. Akadnak azonban olyan élethelyzetek, amikor ennek kiépítése, akár a régi kémény felújítása, kibővítése valamiért nem válik megvalósíthatóvá. Ilyenkor tökéletes alternatívát kínál a szerelt kémény vegyestüzelésű kazánhoz, amit cégünk is örömmel beépít megrendelőinek. 

A szerelt kémény egy olyan duplafalú fémcső, amik egymásba illeszthetők, így a kívánt magasság is rugalmasan alakítható. Kiválóan alkalmasak mind kisebb családi házak, mind nagyobb épületek esetében, illetve az épületen kívülre, de belülre is telepíthetők. Ez a vegyestüzelésű kémény béléscső kis súlyánál fogva egyszerűen szállítható és szerelhető, utóbbi például egy nap alatt megvalósítható. Később pedig az elbontás, átépítés sem okoz nehézséget. További előnyük, hogy szinte bármilyen típusú tüzelőberendezés esetén alkalmazhatók, kiváló tulajdonságaik és hosszú élettartamuk miatt!

vegyestüzelésű kazán kémény
Vegyestüzelésű kazánhoz kémény, szerelt változatban

 

Minősített szerelt kémény vegyes tüzeléshez a Spiko Rex kínálatából


Az általunk gyártott és forgalmazott szerelt kivitel egy olyan fokozottan hőálló, saválló kémény vegyestüzelésű kazánhoz, aminek az alapanyagát KO 36 Ti ötvözetű rozsdamentes acéllemez adja meg, védőburkolata pedig egy KO 33 minőségű szigetelő lemez lesz. Utóbbi egyébként a megjelenést tekintve is páratlan, hiszen lehet alumínium lemez, sárga vagy vörösréz, de színezett változatot is tudunk készíteni. Amit még érdemes megemlíteni, hogy termékeink szerelt fémkémény minősítéssel rendelkeznek, illetve a koromégésnek is ellenállnak, amit műbizonylattal tudunk garantálni. A vegyestüzelésű kazán kémény szerelt változatban tehát költséghatékony, biztonságos, remekül ellenáll az időjárás viszontagságainak, a rendkívül magas hőmérsékletnek (akár 1000°C), a koromégés hatásainak, és a savas hatású páralecsapódásnak is. A vegyestüzelésű kémény béléscső könnyed súlya pedig ne tévesszen meg senkit, hiszen egy rendkívül stabil és merev kémény építhető belőle.

 

Többféle megoldással szolgálunk


A szerelt kémény mellett szintén remek megoldás lehet cégünk KAMIX technológiája, ami a kéménykürtők utólagos vakolását jelenti. Ez esetben sem kell lebontani a régi kéményt, hanem a kürtő gépi tisztítása, portalanítása után, egyszerűen csak egy saválló, lúgálló és nedvességálló, három rétegű belső vakolást hordunk fel a felületre. Az így felújított kürtő pedig máris alkalmassá válik a vegyes tüzelésre. 

 

Hogyan alakul és mitől függ a vegyestüzelésű kazán kémény ár?


A költségeket befolyásolja:

  • a fűtőrendszer típusa – a kémény vegyes tüzeléshez, netán gázkazánhoz szükséges
  • a régi kémény átalakításáról vagy új kémény építéséről van szó
  • a választott kémények, elemek, idomok stb. anyaga, típusa
  • szerelt kémény esetén az átmérő és folyóméter hossza
  • a kivitelezés helye és módja stb.

Mivel minden projekt más-és más, így a vegyestüzelésű kazán kémény ár tehát egyedileg kerül megállapításra. A pontos árajánlatért, ne habozzon velünk felvenni a kapcsolatot!

 

Vegyestüzelésű kazánhoz kémény? Megvalósítjuk elképzeléseit!


Mint, ahogy a fentiekből jól látható, a vegyestüzelésű kazán kémény kiépítése nagy szakértelmet kívánó feladat, hiszen számos előírásnak, követelménynek kell megfelelnie a biztonságos füstelvezetéshez. Amennyiben most tervezgeti a vegyestüzelésű kazán kiépítését, netán rendelkezik már kéménnyel, de szívesen áttérne erre a hatékony fűtési módszerre, cégünk több évtizedes szakmai tapasztalattal áll a rendelkezésére. 

Az előzetes, díjmentes helyszíni felmérés során kollégáink javaslatot tesznek a fűtési rendszer kiépítésére illetve a megfelelő kémény kiválasztására, bélelésére vonatkozóan. Az általunk kínált szerelt kémények kivitelezése során, sok esetben nem is lesz szükség a régi, tégla kémény elbontására. Mivel többféle méretben is kínálunk szerelt kéményeket, ezek bele tudnak illeszkedni akár már a meglévő kürtőbe is. Kisebb kürtő esetében pedig egy modern kürtőmaró berendezéssel bővítjük a kívánt méretre a meglévő kémény belső nyílását.

Vegyestüzelésű kazánhoz kémény? Várjuk hívását!