+36 20 968 9660/ +36 20 355 0233 +36 46 360 428 3508, Miskolc, Templom utca 3.

magyar zászló légtechnika angol zászló légcsatorna német zászló füstelszívó

Kishelység Elszívó Ventilátor Na 80

Bruttó ár:
10670 Ft

Részletek »

Kishelység Elszívó ventilátor időkapcsolóval szerelt NA 80

Bruttó ár:
17020 Ft

Részletek »

Tekasil 300°C

Bruttó ár:
2417 Ft

Részletek »

Belimo LM-230A Zsalumozgató motor Nyit-zár ,3 - pont

Bruttó ár:
37800 Ft

Részletek »

KO Kéményajtó nyitható kivitel

Bruttó ár:
6800 Ft

Részletek »

VF-04 NA315 90°-os könyökidom gumitömítéssel

Bruttó ár:
12320 Ft

Részletek »

CATA E-100 GTH

Bruttó ár:
34990 Ft

Részletek »

Gázkazán kémény

A gázkazán évtizedek óta az egyik legkedveltebb és legelterjedtebb módja az épületek felfűtésének, illetve kombi rendszer esetében a meleg víz előállításának is. A megfelelő, hatékony és nem utolsó sorban, biztonságos üzemeltetéshez azonban elengedhetetlen a keletkező égéstermékek elvezetése. Cégünknél többféle megoldással állunk az ügyfeleink rendelkezésére, legyen szó szerelt fémkéményekről, kéményfelújításról és kéménybélelésről!

Megfizethető gázkazán kémény árak? Kérjen tőlünk ajánlatot!

Kapcsolatfelvétel


Pár gondolat a gázkazánokról


A gázkazán jellemzően földgáz vagy PB-gáz elégetésével szabadít fel hőenergiát, amit aztán egy közvetítő anyag (víz) segítségével juttat el a radiátorokba, így biztosítva az épület fűtését. Ezek a készülékek energiatakarékos megoldást jelenthetnek, melynek az az oka, hogy a földgáz viszonylag olcsón beszerezhető, széles körben rendelkezésre áll, és a kazánok hatékonyan alakítják át a gázt hővé. Többféle típusuk is ismert, csak úgy, mint a hagyományos gázkazán, a kombi kazán vagy a kondenzációs kazán - utóbbi már közel 110%-os energiahasznosulással bír. Érdemes azonban megjegyezni, hogy a készülékek hatékonysága számos tényezőtől függhet, többek között a kazán típusától, a telepítés minőségétől, valamint a rendszer karbantartásától és üzemeltetésétől. 


Milyen legyen a gázkazán kémény cső? Gázkazán kémény előírások az elvezetésre és felhasznált alapanyagra vonatkozóan


A gázkazánok égéstermékei a tüzelőanyag (földgáz) égésekor keletkeznek. Ezek az égéstermékek általában szén-dioxidot (CO2), vízgőzt (H2O), nitrogént (N2) és kis mennyiségben egyéb gázokat, például szén-monoxidot (CO) és kén-dioxidot (SO2) tartalmaznak. Pontos összetételük olyan tényezőktől függ, mint a tüzelőanyag-levegő arány, az égési hőmérséklet és a kazán illetve az égéstér kialakítása.

Habár a gázkazán esetében a füstgáz hőmérséklete közel sem olyan magas, mint mondjuk a vegyes tüzelésű kazán vagy kandalló, cserépkályha esetében, hagyományos gázkazánnal 100°C körüli, kondenzációsnál pedig 40-60°C körüli értékekkel kell számolni. Mindezt figyelembe véve a gázkazán kémény olyan anyagból kell, hogy álljon, ami ellenáll a hőmérsékletnek, a nyomásnak, a korróziónak, és az akár savas kondenzációnak is, ami a kémény falára csapódik ki. A felesleges kondenzátum ugyanis korróziót és a kazán belső alkatrészeinek károsodását is okozhatja, így biztonsági kockázattal jár. A megfelelő elvezetés segít biztosítani, hogy a kondenzátum hatékonyan távozzon a kazánból. Ha felgyülemlik, az csökkentheti a rendszer hőátadási hatékonyságát is = gyengébb fűtési teljesítményhez és megnövekedett energiafogyasztáshoz vezet.

Általánosságban elmondható, hogy mind a hagyományos, mind a kombi gázkazán kémény esetében tartós anyagban, például fémben (rozsdamentes acél, horganyzott acél vagy alumínium) vagy erősebb műanyagban kell gondolkodni, és a kazánnak megfelelően kell méretezni. Az épített kémény is megfelelő lehet ebből a célból, ha cső a csőben rendszert alkalmazunk, de akár a kéménybélelés is megoldásra vezethet, amit cégünk is örömmel kivitelez megrendelőinknek. A kéménybélelés munkafolyamatára ebben az esetben azért lesz szükség, mert a falazott kürtőbe kicsapódó vízpára e nélkül könnyen beleivódik a belső felületbe, károsítva ezzel a kémény szerkezetét = életveszélyes lehet.

Gázkazán kémény cső árak
Tökéletes égéstermék elvezetés gázkazánhoz


Hagyományos és kombi gázkazán kémény költséghatékony módon


Bizonyos típusú gázkazánokhoz mind a PVC, mind a fém kémények alkalmasak lehetnek. Érdemes azonban megfontolni, hogy a PVC (polivinil-klorid) kéményeket jellemzően a nagy hatékonyságú kondenzációs gázkazánokhoz használják. Ezek a kazánok ugyanis hőt vonnak el és hűvösebb füstgázt termelnek. Habár a PVC-kémények általában olcsóbbak, mint a fémkémények, hosszú távon megéri jobb minőségbe fektetni. Ilyen például a cégünk által kínált szerelt fémkémény is. 

A szerelt gázkazán kémény cső nagyon előnyösen alkalmazható mind a hagyományos, mind a kombi gázkazánokhoz. A Spiko Rex által gyártott és forgalmazott termékek alapanyaga egy fokozottan hő-és saválló KO 36 Ti ötvözetű rozsdamentes acél lemez, mely köré egy rendkívül magas hőmérsékletet is elbíró, szigetelő anyag kerül. A szerelt kémény kis helyigénnyel rendelkezik, telepítése roppant egyszerű, szinte bárhová beépíthető, és hossza rugalmasan alakítható. Kiváló megoldás abban az esetben is, ha valaki rendelkezik már épített kéménnyel, hiszen a kürtőbe helyezve, a fentebb említett cső a csőben rendszerrel megfelelő füstgáz elvezetés érhető el = költséghatékony megoldás!


Gázkazán kémény előírások a telepítésre vonatkozóan


A gázkazánból származó égéstermékeket biztonságos és hatékony módon kell elvezetni a házból. Ez jellemzően egy megfelelően felszerelt és kifelé szellőző kivezető csövön vagy kéményen keresztül történik. A konkrét követelmények a gázkazán típusától és a helyi építési előírásoktól és szabályzatoktól függenek. A gáznemű égéstermék általános és homlokzati kivezetési feltételekről az OTÉK 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendeletében tájékozódhatunk.

A kivezető csövet vagy kéményt olyan helyre kell szerelni, ahol nincsenek akadályok, és amely ellenőrzés és karbantartás céljából hozzáférhető. Építmény, építményrész homlokzatára csak akkor telepíthető, ha a kivezetési helytől mért 10,0 méteres távolságon belül nincs épület. Megfelelő magasságban kell elhelyezni a tetővonal felett, hogy az égéstermékek hatékonyan távozzanak az épületből, és ne jelentsenek biztonsági kockázatot. Például nem létesíthető átjárókban, aluljárókban, légaknákban, légudvarokban, bevilágító aknákban, vagy nem jól szellőző területeken, legyen az padlás vagy tornác. 

 

Spiko Rex Kft.: precíz kivitelezés, megfizethető gázkazán kémény árak


A fentebb olvasottakból immáron jól látható, hogy mennyi mindennek kell ahhoz megfelelni, hogy a gázkazánunk és a hozzá kapcsolódó kémény megfelelően tudjon működni. Összességében elmondható, hogy mindenképpen bízzuk szakemberre a dolgot, annak biztosítása érdekében, hogy a gázkazán kémény cső vagy kémény a kívánt módon legyen telepítve, kivezetve, szellőztetve a helyi előírásoknak és biztonsági szabványoknak megfelelően. Cégünk nagy múltú szakmai tapasztalatára minden esetben számíthat, melyhez kedvező gázkazán kémény ár is jár!

Várjuk hívását!

Kapcsolatfelvétel