+36 20 968 9660/ +36 20 355 0233 +36 46 360 428 3508, Miskolc, Templom utca 3.

magyar zászló légtechnika angol zászló légcsatorna német zászló füstelszívó

Kishelység Elszívó Ventilátor Na 80

Bruttó ár:
10670 Ft

Részletek »

Kishelység Elszívó ventilátor időkapcsolóval szerelt NA 80

Bruttó ár:
17020 Ft

Részletek »

Tekasil 300°C

Bruttó ár:
2417 Ft

Részletek »

Belimo LM-230A Zsalumozgató motor Nyit-zár ,3 - pont

Bruttó ár:
37800 Ft

Részletek »

KO Kéményajtó nyitható kivitel

Bruttó ár:
6800 Ft

Részletek »

VF-04 NA315 90°-os könyökidom gumitömítéssel

Bruttó ár:
12320 Ft

Részletek »

CATA E-100 GTH

Bruttó ár:
34990 Ft

Részletek »

Kéményszerelő, kémény szerelés

A kondenzációs gázkazánhoz elengedhetetlen lesz a megfelelő kémény ahhoz, hogy biztonsággal, na meg maximális hatékonysággal üzemeltethessük. Cégünk mind az új kémény telepítés, mind a javítás és szerelés terén többféle módszerrel és technológiával várja következő projektjét.

Kéményszerelő után nézelődik? Várjuk hívását!

Kapcsolatfelvétel


Miért fontos a kéményszerelő?


Először is, a kémények összetett rendszerek, amelyek biztonságos szereléséhez speciális ismeretekre és képesítésre van szükség. Egy profi kéményszerelő rendelkezik a szükséges tudással, tapasztalattal és eszközökkel ahhoz, hogy alaposan átvizsgálja a kéményt, és kiszűrje azokat az esetleges problémákat, amelyek egy laikus szem számára láthatatlanok.

Másodszor, a kémény rendszeres karbantartása, szerelése javíthatja a kémény hatékonyságát, ezzel együtt pedig a kondenzációs gázkazán teljesítményét, ami jelentős költségmegtakarítással jár.

Végül pedig bizonyos rendeletek előírhatják, hogy a kéményeket engedéllyel rendelkező szakembernek kell ellenőriznie és karbantartania. Ezen előírások be nem tartása pénzbírságot vagy egyéb szankciókat vonhat maga után.

 

Időnként elengedhetetlen a kémény szerelés


Manapság nem véletlenül választják egyre többen a kondenzációs gázkazánt, hiszen amíg a hagyományos értelemben vett készülékek nagyjából 95%-os hatásokkal tudnak üzemelni, addig ez a kivitel már bőven 100% felé mutat. Ahogy azonban mindegyik kémény típus esetében elmondható, a kondenzációs kazán kémény szerelése is elengedhetetlenné válhat időnként. Érdemes évente, de legalább kétévente górcső alá venni a szerkezetet, még akkor is, ha szemmel láthatólag rendben találjuk. Az alábbi esetekben pedig már mindenképpen:

 

  • Látható sérülés: A kémény külső vagy belső részén látható repedések, rések és egyéb sérülések annak a jelei, hogy a kéményt mielőbb javítani vagy cserélni kell. Ha ez nem történik meg, füstgázok szivároghatnak be a lakótérbe.
  • Elavult szerkezet: sajnos semmi sem tart örökké, így ha kéményünk több mint 20 évvel ezelőtt lett telepítve, érdemes lehet átnézetni egy kéményszerelő által. Súlyos esetben a kémény megdőlhet, de akár le is omolhat.
  • Rozsdásodás: Ha korróziót észlel a kéményen vagy annak bizonyos részein, akkor gyanús, hogy nedvesség jutott a szerkezetbe, amit mielőbb orvosolni kell. A lecsapódó savas kondenzátum végső soron a kazán belső alkatrészeinek károsodását is okozhatja.
  • Eltömődés: habár a kondenzációs gázkazán esetében nem keletkezik korom és égéstermék, akár egy sérült kéménysapka is elvezethet odáig, hogy különféle szennyeződések kerüljenek a kürtőbe. Ilyenkor még a kéményhuzat gyengülésével is számolnunk kell.
  • Gyenge teljesítmény: Ha a gázkazánnak csökken a teljesítménye, netán szokatlan szagokat vagy zajokat produkál, akkor itt az ideje a kémény ellenőrzésének és javításának.

 

Profi kéményszerelő Miskolc
Profi kéményszerelő, megfizethető kémény szerelés árak

 

Hogyan valósulhat meg a kondenzációs kémény szerelés, mit csinál a kéményszerelő?


Egy szakképzett kéményszerelő által végzett rendszeres ellenőrzés és karbantartás segíthet azonosítani és kezelni a fentebb említett problémákat, mielőtt azok komolyabb károkká fajulnának. Cégünknél például többféle módszerrel állunk ügyfeleink rendelkezésére, ha kémény szerelés a cél.

Szerencsére ma már semmi szükség súlyos költségekbe verni magunkat. Ha rendelkezünk már meglévő kéménnyel, azonban az valamilyen oknál fogva nem alkalmas a kondenzációs gázkazánhoz, akkor elegendő lehet a kéménybélelés lehetősége. Ez esetben egy speciális védőréteggel béleljük ki a kémény belsejét, megakadályozva, hogy a falazott kürtőbe beivódjon a kicsapódott vízpára (kondenzvíz). Többféle kéménybélés létezik, és a kiválasztott béléscső típusát a meglévő kürtő állapota, a tüzelőberendezés típusa, az alkalmazott hőmérséklet stb. szerint választjuk ki. 

A kondenzációs gázkazán esetében jóval alacsonyabb hőmérsékletű (40-60°C) füstgáz keletkezik, így a kémény kialakításánál elegendő lehet egy jó minőségű PVC választása. Habár megfizethetőbb az áruk, a jövőre sem árt gondolni, és érdemes lehet valamilyen fémből készült kivitelt választani. Cégünknél a szerelt kéményt tudjuk javasolni, ami tökéletesen megfelel ebből a célból, hiszen remekül bírja a kondenzátum savas kémhatását, erős és tartós. A KO béléscsövek KO 36 Ti ötvözetű rozsdamentes acél lemezből készülnek, így garantáltan tűzálló, hőálló és saválló, még az 1000°C feletti hőt is elviseli. Roppant könnyen telepíthető és mozgatható, és akár meglévő kéménybe is bele tudjuk húzni, így semmi szükség a régi lebontására. 

A kéménybélelésen és béléscsövezésen kívül a kéményproblémák megoldására az adott élethelyzettől függően egyéb módszerek is léteznek. Például le tudjuk vakolni a kürtő felületét sav-és lúgálló anyaggal, a kisebb átmérőt pedig egy modern kürtmaró gép segítségével alakítjuk át a kívánt méretre, hogy alkalmassá váljon az új béléscső befogadására. A kéménysapkákat ki lehet cserélni vagy meg lehet javítani, hogy megakadályozzuk a szennyeződések bejutását a kéménybe, az elzáródásokat pedig speciális szerszámok segítségével tudjuk megszüntetni.

 

Mitől függnek a kémény szerelés árak?


A kéményszerelő, kémény szerelés költsége több tényezőtől függően változhat. A továbbiakban ismertetjük a legfőbb pontokat.

 

  • A kémény típusa: Többféle kéménytípus létezik, többek között falazott, fém és előregyártott kémények. Mind a szerelés, mind a telepítés költsége függ attól, hogy milyen kéménnyel van dolguk a szakembereknek. Például egy téglából vagy kőből készült kémény drágább lehet, mint egy szerelt kivitel.
  • Magasság és elhelyezkedés: A kémény magassága és elhelyezkedése hatással lehet a telepítési és szerelési költségekre. Ha például a kémény egy többszintes épületben található, a javításhoz további berendezésekre és munkaerőre lehet szükség.
  • Szabályozási követelmények: A helyi építési szabályok előírhatnak bizonyos kritériumokat a kéményekre vonatkozóan, például a kémény méretét vagy a használt béléscső típusát. Ezek szintén befolyásolhatják a beépítés és szerelés költségeit.
  • Munka- és telepítési díjak: A kémény szerelés díjak a munkát végző vállalkozótól vagy cégtől függően változhatnak. Éppen ezért érdemes lehet többféle árajánlatot kérni, de cégünknél biztosíthatjuk, hogy nálunk a legjobb kémény szerelés árak várják.

 

Elérkezett a gázkémény szerelés ideje? Díjmentes helyszíni felméréssel várjuk!

Kapcsolatfelvétel