+36 20 968 9660/ +36 20 355 0233 +36 46 360 428 3508, Miskolc, Templom utca 3.

magyar zászló légtechnika angol zászló légcsatorna német zászló füstelszívó

Kishelység Elszívó Ventilátor Na 80

Bruttó ár:
10670 Ft

Részletek »

Kishelység Elszívó ventilátor időkapcsolóval szerelt NA 80

Bruttó ár:
17020 Ft

Részletek »

Tekasil 300°C

Bruttó ár:
2417 Ft

Részletek »

Belimo LM-230A Zsalumozgató motor Nyit-zár ,3 - pont

Bruttó ár:
37800 Ft

Részletek »

KO Kéményajtó nyitható kivitel

Bruttó ár:
6800 Ft

Részletek »

VF-04 NA315 90°-os könyökidom gumitömítéssel

Bruttó ár:
12320 Ft

Részletek »

CATA E-100 GTH

Bruttó ár:
34990 Ft

Részletek »

Fürdőszobai ventilátorok – Milyen fürdőszobai páraelszívót vegyek?

A fürdőszoba szellőztetése az egészséges és kényelmes lakókörnyezet fenntartásának egyik legfontosabb lépése. A magas páratartalom ugyanis számos problémához vezethet, beleértve a penészesedés kialakulását, a bútorok és a falak károsodását, sőt a beltéri levegő minőségének romlását is. Az egyik hatékony megoldás e problémák leküzdésére a fürdőszobai ventilátor beszerelése. Webáruházunkban számtalan típus közül találhatja meg az igazit, ráadásul szakértői tanácsadással egybekötve!

Termékeink

 

 

A szellőztetés fontossága, avagy amikor elkél a fürdőszobai ventilátor


A fürdőszoba az egyik legpáradúsabb helyiség a lakásban, köszönhetően a fürdés és zuhanyozás során keletkező gőznek. Általános iránymutatásként elmondható, hogy egy 10-15 percig tartó meleg zuhany körülbelül 25-30%-kal, vagy még ennél is többel emelheti a páratartalom szintjét (kb. 60-80%-ra) a fürdőszobában. Ezzel szemben az optimális érték általában 30% és 50% közé szokott esni.

Szellőztetés nélkül számos probléma léphet fel. A rettegett penészgomba például nedves környezetben érzi jól magát, így a fürdőszoba ezen gombák tenyészhelyévé válik. Ez viszont nemcsak az egészségre jelent kockázatot, de esztétikailag is elfogadhatatlanul néz ki. A felesleges nedvesség a falak, berendezési tárgyak stb. károsodását is okozhatja. Szélsőséges esetekben pedig a magas páratartalomnak való tartós kitettség még magát az épület szerkezeti állapotát is kockára teheti. 

A megfelelő szellőztetés (pl. fürdőszoba szellőztető ventilátor) biztosítja, hogy páradús levegő hatékonyan tudjon távozzon, és cserébe egészségesebb beltéri környezet bontakozhasson ki. A hatékony ellenőrzéshez és szabályozáshoz célszerű higrométert használni, amelyet kifejezetten a levegő páratartalmának mérésére terveztek. De akár elengedhető lehet az is, ha jó minőségű fürdőszobai páraelszívó kerül beszerelésre a helyiségbe. 

Olyan választékot nyújtunk, amelyben elérhetőek olyan lehetőségek is, amelyek panel lakásokba is telepíthetők. Ide tartoznak a ritka, mindössze 80 mm-es nyílásokba is könnyedén beilleszthető fali, wc és fürdőszoba ventillátorok.

 

Nem elég csak kinyitni az ablakot? Legyen inkább fürdőszobai szellőző!


Bár az ablaknyitás segíthet enyhíteni eme problémák egy részét, nem biztos, hogy célravezető, különösen hideg vagy rossz időjárás esetén. Ott vannak például a szezonális kihívások, azaz, ha kinyitjuk az ablakot télen, egyből bejut a hideg levegő és kárba vész a fűtésre fordított energia - a fűtési rendszereknek keményebben kell dolgozniuk a beltéri hőmérséklet fenntartásához. Nem mellesleg, sokszor egy 10 percen át tartó szellőztetés sem biztos, hogy maradéktalanul „eltüntetni” a páradús levegőt.

Ez az a pont, ahol a fürdőszobai ventilátorok értékesnek bizonyulnak. A fürdőszobai elszívó hatékonyan távolítja el a nedvességet és a szagokat, és segít fenntartani az egészséges beltéri környezetet anélkül, hogy a hőmérséklet vagy az energiahatékonyság csökkenne. Sok modern fürdőszobai elszívó ventilátor energiatakarékos funkciókkal is rendelkezik, például időzítővel vagy páratartalom-érzékelővel, amelyek biztosítják, hogy az eszköz csak akkor működjön, amikor szükséges.

 

Minőségi fürdőszobai ventilátorok, fürdőszobai elszívók

 

Fürdőszobai ventilátorok, fürdőszobai elszívók – milyen típusok léteznek, mit érdemes választani?


A fürdőszobai ventilátor, más néven fürdőszobai szellőző vagy fürdőszobai elszívó, egy olyan kis mechanikus eszköz, amelynek célja, hogy a nedvességgel, szagokkal, szennyező anyagokkal teli levegőt elszívja a zárt térből és kivezesse azt a szabadba. Ezeket a ventilátorokat a falra vagy a mennyezetre szerelik, és egy légtechnikai csőre csatlakoztatják. A fürdőszobai elszívók esetében többféle típus áll rendelkezésre, amelyek mindegyike egyedi jellemzőkkel és előnyökkel bír. A három legnépszerűbb típus:

  • Időzítős fürdőszobai elszívó ventilátor

Az időzített fürdőszobai ventilátor, ahogy a nevében is benne van, időzítővel van felszerelve, így lehetővé teszi, hogy a fürdőszoba használatának befejezése után egy meghatározott ideig még működjön. Ideális abból a célból, hogy hatékonyan távolítja el a páradús levegőt, még azután is (pl. 5-10 perccel), hogy Ön elhagyta a helyiséget. Az időzített típusok energiatakarékosak, mivel kiküszöbölik, hogy a fürdőszobai páraelszívó feleslegesen, hosszabb ideig működjön.

  • Mozgásérzékelős fürdőszobai elszívó

A mozgásérzékelős fürdőszobai ventilátorok igen kényelmes megoldásnak bizonyulnak, tekintve, hogy nem kell bajlódni a kapcsolgatásukkal, hiszen gyakorlatilag akkor aktiválódnak, amikor mozgást érzékelnek a helyiségben. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a fürdőszobai szellőző ventilátor magától bekapcsol, amikor belép a fürdőbe, és röviddel távozása után kikapcsol, így tényleg csak akkor aktív, amikor szükséges, miközben hatékonyan mérsékli a páratartalom szintjét.

  • Fürdőszobai páraérzékelős ventilátor

A páraérzékelős fürdőszobai ventilátor már abszolút csúcskategóriának számít, hiszen fejlett érzékelőkkel van felszerelve, amelyek képesek érzékelni egy, a beállítottnál magasabb értéket a levegőben, például a zuhanyzás során keletkező gőzt. Ilyenkor a fürdőszobai páraérzékelős ventilátor automatikusan bekapcsol és megkezdi a levegő elszívását. Ez a ventilátor típus célzott megoldást nyújt a páratartalom szabályozására higrométer nélkül is.

 

Fürdőszoba szellőztető ventilátor, most akkor melyik legyen?


Akiben valaha is felmerült a kérdés, hogy „milyen fürdőszobai páraelszívót vegyek”, az a vásárláskor olyan tényezőket vegyen figyelembe, mint a fürdőszoba mérete, az energiahatékonysági preferenciák, és persze a kényelem. 

Átlagos alapterületű és belmagasságú fürdőszoba esetében az axiális fürdőszobai szellőző ventilátor lehet a befutó, 3 méter csőhosszig már inkább a félaxiál kivitel felelhet meg, ennél nagyobb csőrendszernél pedig a radiális ventilátort érdemes választani. Akinek kifejezetten fontos az energiatakarékosság, az mindenképpen időzítős fürdőszobai szagelszívó kivitelt válasszon, ha pedig a helyiség kevésbé hajlamos a párásodásra, akkor elegendő lehet a standard, avagy például a villanykapcsolóról üzemeltethető típus is. Ellenkező esetben, avagy magasabb páratartalomnál pedig a páraérzékelős kivitelt érdemes beszerelni. 

Webáruházunk kínálatában 11 féle terméktípus közül válogathat az, aki kis és közepes helyiségek elszívó szellőztetéséhez keres biztos megoldást. Például fürdőszobai ventilátor 80 mm, de akár 150 mm átmérőben, fehér, fekete vagy akár arany színben, műanyag vagy alumínium kivitelben, hagyományos, axiális, félaxiális vagy radiális rendszerben, de még ablakventilátort is megtalálhat nálunk!

Kínálatunkban olyan lehetőségeket rendelkezésre állnak, melyek segítségével panel lakásokba is beszerelhetők a ritka, mindössze 80 mm-es nyílásokba illeszthető fali ventilátorok, valamint WC- és fürdőszobai szellőztető rendszerek.

Fürdőszobai elszívók? Nézzen körbe kínálatunkban!

Termékeink