+36 20 968 9660/ +36 20 355 0233 +36 46 360 428 3508, Miskolc, Templom utca 3.

magyar zászló légtechnika angol zászló légcsatorna német zászló füstelszívó

Kishelység Elszívó Ventilátor Na 80

Bruttó ár:
9690 Ft

Részletek »

Kishelység Elszívó ventilátor időkapcsolóval szerelt NA 80

Bruttó ár:
15400 Ft

Részletek »

Belimo LM-230A Zsalumozgató motor Nyit-zár ,3 - pont

Bruttó ár:
31500 Ft

Részletek »

KO Kéményajtó nyitható kivitel

Bruttó ár:
5400 Ft

Részletek »

VF-04 NA315 90°-os könyökidom gumitömítéssel

Bruttó ár:
10517 Ft

Részletek »

CATA E-100 GTH

Bruttó ár:
28990 Ft

Részletek »

Hővisszanyerős szellőztető

Napjainkban egy kereszthuzat létrehozása nem meríti ki a megfelelően szabályozott szellőztetés fogalmát. Ma már olyan modern módszerek léteznek ennek áthidalására, amelyek nem csak egy energiatudatos felhasználást tesznek lehetővé, de egy jóval költséghatékonyabb megoldást is. Az egyik ilyen módszer a hővisszanyerős szellőztetés.

Milyen lehetőségek állnak rendelkezésre a megfelelő szellőztetéshez?

A szellőztetés legegyszerűbb és legismertebb formája a természetes mód, avagy az ajtók és ablakok teljes vagy részleges kinyitásával történő szellőztetés. Habár a legtöbb ember ezt a módszert részesíti előnyben, a túl kevés vagy éppen túl nagymértékű szellőztetés nem mindig a legkézenfekvőbb megoldás, hiszen jelentős hőveszteség keletkezhet otthonunkban. Amellett, hogy az adott helyiség teljesen le is hűlhet, maradhatnak olyan területek, amelyek egyáltalán nem fognak majd kiszellőzni. Habár roppant egyszerű, sem az energiahatékonyság, sem pedig az egészségünk szempontjából nem kedvező.

A természetes móddal ellentétben a szabályozott módon történő szellőztető rendszerekkel nemcsak jelentős fűtési energiát takaríthatunk meg otthonunkban, de a friss levegőellátást is zavartalanul biztosíthatjuk. A hővisszanyerős szellőztető rendszer például már a hagyományos szellőztetés hibáit és hiányosságait is képes áthidalni.

Miért olyan innovatív megoldás a hővisszanyerős szellőztetés?

A hővisszanyerős szellőztetés egyik legnagyobb előnye, hogy otthonunk levegőjének hőtartalmát úgy képes újrahasznosítani, hogy mindeközben kifogástalan minőségű levegőt biztosíthatunk. Bármilyen otthonban alkalmazható ez a fajta szellőzési rendszer, legyen az családi, vagy társasház. mely jelentős energia megtakarítás mellett biztosítja lakásunk folytonos szellőzését. Ez a rendszer a temperált és megszűrt levegő bevezetésével optimális komfortérzetet biztosít, a minden lakásban megtalálható statikus hővisszanyerős szellőztető használatával. A lakáson kívül el kell helyezni egy központi befúvó, és egy központi elszívó ventillátort, ezekhez csatlakozik két légcsatorna hálózat, amely a lakáson belül helyezkedik el. Karbantartása a rendszernek kizárólag a beszívó és az elszívó ventillátorra korlátozódik. A szerelési és az anyagköltségeket is csökkenthetjük, mert a hővisszanyerős szellőztető rendszer csőhálózatának tervezésekor közösíthetjük az egyes lakásokhoz leágazó ágakat, az elszívó és a befúvó hálózaton is egyaránt.


hővisszanyerő szellőztető rendszer kiépítése

Ha megfizethető hővisszanyerős szellőztető rendszer ár, akkor Spiko-Rex Kft.!

 

A hővisszanyerős szellőztető működése:

A rendszer fő egysége maga a szellőztetőgép, amelynek feladata a levegő befúvása és elszívása, a légtechnikai csövek, a légszelepek és elosztódobozok pedig az ehhez szorosan kapcsolódó rendszerelemek. Otthonunkban a levegő állandó cserélődését egy önszabályozó, hővisszanyerős gépi szellőztető rendszerben a friss levegő befúvásával a száraz helyiségekbe, és az elhasználódott levegő nedves helyiségekből való elszívása által valósul meg. Száraz helyiségeknek nevezzük például a nappalit, vagy a hálószobákat, nedves helyiségek pedig például a konyha, vagy fürdőszoba. Az elszívás és a befúvás is önszabályozó szellőző elemeken keresztül történik, így nincs lehetőség a rendszer elállítódására és nincs is szükség a rendszer drága beszabályozására.

A hővisszanyerős szellőztető által befújt friss levegő már megszűrve érkezik a befúvó ventillátor által, majd a levegő lakásonként egy statikus hővisszanyerőn áthaladva átveszi az elszívott levegő hőtartalmának nagy részét, mielőtt az otthonunkba bevezetésre kerül. Az elszívó ventillátorhoz csatlakozik egy másik légcsatorna hálózat, amelyen keresztül kerül elszívásra a hővisszanyerőktől az elhasználódott levegő. A friss levegő lakásba juttatásához nem kell a ház homlokzatán nyílásokat hagyni, így a rendszer javítja a lakás homlokzatának a hanggátlását. A szabad keresztmetszet változásával valósul meg automatikusan az állandó hozamú befújó és elszívó nyílások szabályozása, a rendszer minden egyes pontján, az azon a ponton rendelkezésre álló nyomáshoz igazodva.

Hővisszanyerős szellőző rendszer kiépítésén gondolkodik? Nálunk jó helyen jár!

Webáruházunkban mindent megtalál, ami egy hővisszanyerős szellőztető rendszer kiépítéséhez szükséges! Legyen szó prémium minőségű szellőztető gépekről, légcsatornákról vagy csak a hozzájuk kapcsolódó elemekről. A rendszer kiépítése minden esetben egy szakszerű és nagyon alapos kivitelezéssel valósul meg, amelyet a nagy múltú tapasztalattal rendelkező kollégáink végeznek el. De nem csak a tervezésben és kivitelezésben nyújtunk majd egy segítő kezet, hanem az üzembe helyezésben is! Ha elhatározásra jutott, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot vagy nézzen szét weboldalunkon!


Kapcsolatfelvétel

 

Mik a hővisszanyerős szellőztető legfőbb előnyei?

Felezze meg energiafelhasználását pusztán egy hővisszanyerős szellőztetés segítségével!

A minimális hőveszteség miatt energiatakarékos megoldás. Ezt a hővisszanyerős szellőztető okozza, azáltal, hogy a kiszívott levegő hőtartalmának nagy részét visszanyerjük. A hővisszanyerős szellőztető rendszer tehát évszaktól függetlenül visszanyeri mintegy 80%-át a kiszívott levegő hőenergiájának, ezáltal jelentős energia megtakarítását teszi lehetővé. Ez különösen jó szolgálatot tesz a téli hónapokban, amikor az ablakok alatt lévő radiátorokból származó hő pillanatok alatt elillanhat a hagyományos szellőztetési módszerek hatására.


Teremtsen optimális komfortérzetet és kristálytiszta levegőt otthonában!

A hővisszanyerős szellőztetési rendszer kiépítése jóval komfortosabb mindennapokat teremthet meg otthonunkban, ahol a pihenésünk is teljes lehet. Ez a rendszer csendes, sokkal csendesebb, mint a helyi elszívó berendezések. A lakásunkban optimális minőségű lesz a levegő, hiszen a hővisszanyerős szellőztető által befújt levegő szűrése miatt temperált szellőző levegő érkezik be hozzánk, valamint kizárja a hideg és a por okozta kellemetlenségeket.

 

hővisszanyerős szellőztető

Egy friss levegővel ellátott lakásban az élet is egészségesebb lesz! Kiváló hővisszanyerős szellőztető ár? Bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!


Számoljon le otthonában a makacs penészedéssel!

Napjaink során nagymennyiségű pára képződik otthonunkban, melyet a nedves helyiségek (fürdőszoba, konyha) csak tovább fokoznak. Ez a megnövekedett páratartalom kiváló táptalajt nyújt a penészgombák elszaporodásának, melyek nem csak esztétikailag lehetnek zavaróak, de az egészségünkre nézve is számos veszélyt rejthetnek magukban. A magas páratartalom legtöbbször a hideg felületeken (ablakok, falak vagy nyílászárók sarkain) fog lecsapódni, nem kis károkat okozva ezzel. A hővisszanyerős szellőztető rendszer kiépítése által megelőzhető a penészesedés és a pára lecsapódása, hiszen ez minden esetben garantálja a belső terekből a pára eltávolítását.


Megéri-e a hővisszanyerős szellőztető rendszer kiépítése?

Ha egy szóval kellene megválaszolni ezt a kérdést, akkor egyértelműen igent mondanánk. Tudatos költségvetéssel, megfelelő tervezéssel és egy igazán profi kivitelező csapattal a hátunk mögött, a legtöbb ember számára elérhető lehet egy kiváló minőségű hővisszanyerős szellőztető rendszer kiépítése. Habár egy ilyen beruházás elsőre költségesnek tűnhet, idővel a befektetett összeg sokszorosan megtérülhet majd: amellett, hogy megfelelő minőségű levegőt biztosíthatunk az egész család számára, jelentős energiát is takaríthatunk meg.


Mitől függ a hővisszanyerős szellőztető ár?

A hővisszanyerős szellőztető rendszer kiépítése egy jól tervezhető költség, és egy egyszeri beruházást jelent mindösszesen. A tapasztalatok minden esetben azt mutatják, hogy egy hővisszanyerős szellőztető rendszer kiépítése sokkal előnyösebb akkor, ha nem utólag, hanem már az építkezés folyamán beszerelik.

A hővisszanyerős szellőztető ár alapvetően magát a szellőztetőgépet, a hozzá kapcsolódó rendszerelemeket és a beszerelés munkadíját foglalja magában. A szellőztetőgép adja az egész rendszer szívét, így beszerzésekor csakis kiváló minőségű termékben gondolkodjunk. A szellőztető rendszerelemek a hővisszanyerős szellőztető ár csak igen kis részét képzik, így ebből a tekintetből nincs különbség egy kisebb vagy egy nagyobb családi ház alapterülete között.  

Megfizethető hővisszanyerős szellőztető ár? Keressen minket bizalommal! Nem csak kiváló minőségű légtechnikai berendezéseket, eszközöket talál meg webáruházunkban, de a precíz kivitelezésben is otthon vagyunk!

 


Kapcsolatfelvétel