+36 20 968 9660/ +36 20 355 0233 +36 46 360 428 3508, Miskolc, Templom utca 3.

magyar zászló légtechnika angol zászló légcsatorna német zászló füstelszívó

Kishelység Elszívó Ventilátor Na 80

Bruttó ár:
10670 Ft

Részletek »

Kishelység Elszívó ventilátor időkapcsolóval szerelt NA 80

Bruttó ár:
17020 Ft

Részletek »

Tekasil 300°C

Bruttó ár:
2417 Ft

Részletek »

Belimo LM-230A Zsalumozgató motor Nyit-zár ,3 - pont

Bruttó ár:
31500 Ft

Részletek »

KO Kéményajtó nyitható kivitel

Bruttó ár:
6800 Ft

Részletek »

VF-04 NA315 90°-os könyökidom gumitömítéssel

Bruttó ár:
12320 Ft

Részletek »

CATA E-100 GTH

Bruttó ár:
34990 Ft

Részletek »

Hővisszanyerős szellőztető

Napjainkban egy kereszthuzat létrehozása nem meríti ki a megfelelően szabályozott szellőztetés fogalmát. Ma már olyan modern módszerek léteznek ennek áthidalására, amelyek nem csak egy energiatudatos felhasználást tesznek lehetővé, de egy jóval költséghatékonyabb megoldást is. Az egyik ilyen módszer a hővisszanyerős szellőztetés, avagy egy szellőztető rendszer kiépítése.

Korszerűsítene, felújítana? Szakképzett kollégáink örömmel várják hívását, ha hővisszanyerős szellőztető rendszer kiépítése a cél!

Milyen lehetőségek állnak rendelkezésre a megfelelő szellőztetéshez?

Természetes módszerek


Mi az a kereszthuzat? A kereszthuzatot, vagy másnéven keresztiárnyú szellőztetést sokan ismerik, és alkalmazzák. Lényege, hogy habár rövid időre, de szinte az összes létezhető ablakot, ajtót kinyitjuk. Célja, hogy ebben a pár perces rituáléban a lakás valamennyi helyisége kiszellőzzön, és friss levegő jusson be otthonunkba. A szellőztetés legegyszerűbb és legismertebb formája tehát a természetes mód, avagy az ajtók és ablakok teljes vagy részleges kinyitásával történő szellőztetés. 

Habár a legtöbb ember ezt a módszert részesíti előnyben, a túl kevés vagy éppen túl nagymértékű szellőztetés nem mindig a legkézenfekvőbb megoldás, hiszen jelentős hőveszteség keletkezhet otthonunkban. Amellett, hogy az adott helyiség teljesen le is hűlhet, maradhatnak olyan területek, amelyek egyáltalán nem fognak majd kiszellőzni. Habár roppant egyszerű, sem az energiahatékonyság, sem pedig az egészségünk szempontjából nem kedvező. Létezik továbbá még részleges szellőztetés is, például amikor bukón hagyjuk az ablakokat, azonban egy ilyen kis légáteresztés sajnos nem elegendő a belső terek teljes levegőcseréjéhez, illetve a bélésfal is lehűlhet tőle.

Szellőztető rendszer, hővisszanyerő szellőztető


A 21. században már olyan modern módszerek állnak a rendelkezésünkre, hogy nyugodtan elfelejthetjük a hagyományos szellőztetési módszerek hátrányait. Egy korszerű épületben, egy nagyobb irodaházban, közintézményben szinte egészen biztos, hogy innovatív szellőző rendszerek köszönnek vissza. A friss levegő biztosítása tehát alapkövetelmények számít, főleg olyan helyeken, ahol napjában több száz, vagy ezer ember is megfordulhat. Persze egy magánlakás esetében nincs ilyesféle kitétel, erről a tulajdonosok döntenek, hogy élni kívánnak-e egy ilyen korszerű és energiatudatos lehetőséggel. Életünk jelentős részét ugyanis a négy fal között töltjük, így nem mindegy, hogy napközben vagy éjszakánként milyen minőségű levegőt szívunk be. Érdemes lehet a döntés előtt mérlegelni azt is, hogy egy modern technológiával készült épület általában már olyannyira jól szigetel, hogy nem tud megfelelő mértékben szellőzni. Aminek az eredménye lehet a bent ragadt levegő, a magasabb páratartalom és a penészfoltok megjelenése.

Ehhez képest egy szellőztető gép minden kívánalmunkat felülmúlja. A természetes móddal ellentétben a szabályozott módon történő szellőztető rendszerekkel (pl. hővisszanyerős szellőzés) nemcsak jelentős fűtési energiát takaríthatunk meg otthonunkban, de a friss levegőellátást is zavartalanul biztosíthatjuk. Sokféle szellőztető rendszer közül szemezgethetünk, de a hővisszanyerős szellőztetés az egyik legkedveltebb forma manapság. A hővisszanyerős szellőztető rendszer például már a hagyományos szellőztetés hibáit és hiányosságait is képes áthidalni.

Érdekli a hővisszanyerős szellőztető rendszer ár? Vegye fel velünk a kapcsolatot!


Miért olyan innovatív megoldás a hővisszanyerős szellőztetés?

A hővisszanyerős szellőzés egyik legnagyobb előnye, hogy otthonunk levegőjének hőtartalmát úgy képes újrahasznosítani, hogy mindeközben kifogástalan minőségű levegőt biztosíthatunk. Bármilyen otthonban alkalmazható ez a fajta szellőzési rendszer, legyen az családi, vagy társasház. mely jelentős energia megtakarítás mellett biztosítja lakásunk folytonos szellőzését. Ez a rendszer a temperált és megszűrt levegő bevezetésével optimális komfortérzetet biztosít, a minden lakásban megtalálható statikus hővisszanyerős szellőztető használatával. A lakáson kívül el kell helyezni egy központi befúvó, és egy központi elszívó ventillátort, ezekhez csatlakozik két légcsatorna hálózat, amely a lakáson belül helyezkedik el. Karbantartása a szellőztető rendszernek kizárólag a beszívó és az elszívó ventillátorra korlátozódik. A szerelési és az anyagköltségeket is csökkenthetjük, mert a hővisszanyerős szellőztető rendszer csőhálózatának tervezésekor közösíthetjük az egyes lakásokhoz leágazó ágakat, az elszívó és a befúvó hálózaton is egyaránt. Megfizethető hővisszanyerős szellőztető ár? Nálunk jó helyen jár!


hővisszanyerő szellőztető rendszer kiépítése

Ha megfizethető hővisszanyerős szellőztető rendszer ár, akkor Spiko-Rex Kft.!

 

A hővisszanyerős szellőztető működése:

A hőcserélős szellőztető rendszer fő egysége maga a szellőztetőgép, amelynek feladata a levegő befúvása és elszívása, a légtechnikai csövek, a légszelepek és elosztódobozok pedig az ehhez szorosan kapcsolódó rendszerelemek. Otthonunkban a levegő állandó cserélődését egy önszabályozó, hővisszanyerős gépi szellőztető rendszerben a friss levegő befúvásával a száraz helyiségekbe, és az elhasználódott levegő nedves helyiségekből való elszívása által valósul meg. Száraz helyiségeknek nevezzük például a nappalit, vagy a hálószobákat, nedves helyiségek pedig például a konyha, vagy fürdőszoba. Az elszívás és a befúvás is önszabályozó szellőző elemeken keresztül történik, így nincs lehetőség a rendszer elállítódására és nincs is szükség a rendszer drága beszabályozására.

A hővisszanyerős szellőztető által befújt friss levegő már megszűrve érkezik a befúvó ventillátor által, majd a levegő lakásonként egy statikus hővisszanyerőn áthaladva átveszi az elszívott levegő hőtartalmának nagy részét, mielőtt az otthonunkba bevezetésre kerül. Az elszívó ventillátorhoz csatlakozik egy másik légcsatorna hálózat, amelyen keresztül kerül elszívásra a hővisszanyerőktől az elhasználódott levegő. A friss levegő lakásba juttatásához nem kell a ház homlokzatán nyílásokat hagyni, így a hővisszanyerő szellőztető rendszer javítja a lakás homlokzatának a hanggátlását. A szabad keresztmetszet változásával valósul meg automatikusan az állandó hozamú befújó és elszívó nyílások szabályozása, a rendszer minden egyes pontján, az azon a ponton rendelkezésre álló nyomáshoz igazodva. Szívesen megismerné közelebbről a hővisszanyerős szellőztető működését? Ugorjon be hozzánk, vagy keressen minket elérhetőségeink bármelyikén!

Hővisszanyerős szellőző rendszer kiépítésén gondolkodik? Nálunk jó helyen jár!

Webáruházunkban mindent megtalál, ami egy hővisszanyerős szellőztető rendszer kiépítéséhez szükséges! Legyen szó prémium minőségű szellőztető gépekről, légcsatornákról vagy csak a hozzájuk kapcsolódó elemekről. A rendszer kiépítése minden esetben egy szakszerű és nagyon alapos kivitelezéssel valósul meg, amelyet a nagy múltú tapasztalattal rendelkező kollégáink végeznek el. De nem csak a tervezésben és kivitelezésben nyújtunk majd egy segítő kezet, hanem az üzembe helyezésben is! Ha elhatározásra jutott, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot vagy nézzen szét weboldalunkon!

Felkeltette érdeklődését a hővisszanyerős szellőztető? Meg tudjuk érteni! További részletekért keressen minket!


Kapcsolatfelvétel

 

Mik a hővisszanyerős szellőztető legfőbb előnyei?

Felezze meg energiafelhasználását pusztán egy hővisszanyerős szellőztetés segítségével!

A minimális hőveszteség miatt energiatakarékos megoldás. Ezt a hővisszanyerős szellőztető okozza, azáltal, hogy a kiszívott levegő hőtartalmának nagy részét visszanyerjük. A hővisszanyerős szellőztető rendszer tehát évszaktól függetlenül visszanyeri mintegy 80%-át a kiszívott levegő hőenergiájának, ezáltal jelentős energia megtakarítását teszi lehetővé. Ez különösen jó szolgálatot tesz a téli hónapokban, amikor az ablakok alatt lévő radiátorokból származó hő pillanatok alatt elillanhat a hagyományos szellőztetési módszerek hatására.


Teremtsen optimális komfortérzetet és kristálytiszta levegőt otthonában!

A hővisszanyerős szellőztetési rendszer kiépítése jóval komfortosabb mindennapokat teremthet meg otthonunkban, ahol a pihenésünk is teljes lehet. Ez a hővisszanyerő szellőztető rendszer csendes, sokkal csendesebb, mint a helyi elszívó berendezések. A lakásunkban optimális minőségű lesz a levegő, hiszen a hővisszanyerős szellőztető által befújt levegő szűrése miatt temperált szellőző levegő érkezik be hozzánk, valamint kizárja a hideg és a por okozta kellemetlenségeket.

 

hővisszanyerős szellőztető

Egy friss levegővel ellátott lakásban az élet is egészségesebb lesz! Kiváló hővisszanyerős szellőztető ár? Bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!


Számoljon le otthonában a makacs penészedéssel!

Napjaink során nagymennyiségű pára képződik otthonunkban, melyet a nedves helyiségek (fürdőszoba, konyha) csak tovább fokoznak. Ez a megnövekedett páratartalom kiváló táptalajt nyújt a penészgombák elszaporodásának, melyek nem csak esztétikailag lehetnek zavaróak, de az egészségünkre nézve is számos veszélyt rejthetnek magukban. A magas páratartalom legtöbbször a hideg felületeken (ablakok, falak vagy nyílászárók sarkain) fog lecsapódni, nem kis károkat okozva ezzel. A hővisszanyerős szellőztető rendszer kiépítése által megelőzhető a penészesedés és a pára lecsapódása, hiszen ez minden esetben garantálja a belső terekből a pára eltávolítását.


Takarítson meg jelentős összegeket az építkezésnél is!

Elsőre talán meglepő lehet, de egy központi szellőztető rendszer kiépítésével nemcsak az energiafelhasználásunkat felezhetjük meg, de jelentős költségmegtakarításra tehetünk szert az építkezés során is. A hővisszanyerős szellőztetés segítségével például kevesebb nyitható nyílászárót kell beépítenünk, hiszen az optimális légcsere így is garantált lesz. A fix nyílászárók esetében pedig nem kell annyi vezeték és érzékelő, már ami a riasztó rendszereket illeti. Ha van egy jó hővisszanyerő szellőztető a háznál, akkor nem lesz szükség páraelszívóra a konyhában, a fürdőszobában vagy a WC-ben, de egyes esetekben akár a légkondit is kiválthatjuk vele (pl. talajhőcserélő esetén).


Megéri-e a hővisszanyerős szellőztető rendszer kiépítése?

Ha egy szóval kellene megválaszolni ezt a kérdést, akkor egyértelműen igent mondanánk. Tudatos költségvetéssel, megfelelő tervezéssel és egy igazán profi kivitelező csapattal a hátunk mögött, a legtöbb ember számára elérhető lehet egy kiváló minőségű hővisszanyerős szellőztető rendszer kiépítése. Habár egy ilyen beruházás elsőre költségesnek tűnhet, idővel a befektetett összeg sokszorosan megtérülhet majd: amellett, hogy megfelelő minőségű levegőt biztosíthatunk az egész család számára, jelentős energiát is takaríthatunk meg.


Mitől függ a hővisszanyerős szellőztető ár?

A hővisszanyerős szellőztető rendszer kiépítése egy jól tervezhető költség, és egy egyszeri beruházást jelent mindösszesen. A tapasztalatok minden esetben azt mutatják, hogy egy hővisszanyerős szellőztető rendszer kiépítése sokkal előnyösebb akkor, ha nem utólag, hanem már az építkezés folyamán beszerelik.

A hővisszanyerős szellőztető ár alapvetően magát a szellőztetőgépet, a hozzá kapcsolódó rendszerelemeket és a beszerelés munkadíját foglalja magában. A szellőztetőgép adja az egész rendszer szívét, így beszerzésekor csakis kiváló minőségű termékben gondolkodjunk. A szellőztető rendszerelemek a hővisszanyerős szellőztető ár csak igen kis részét képzik, így ebből a tekintetből nincs különbség egy kisebb vagy egy nagyobb családi ház alapterülete között.  

Megfizethető hővisszanyerős szellőztető ár? Keressen minket bizalommal! Nem csak kiváló minőségű légtechnikai berendezéseket, eszközöket talál meg webáruházunkban, de a precíz kivitelezésben is otthon vagyunk!

 


Kapcsolatfelvétel