+36 20 968 9660/ +36 20 355 0233 +36 46 360 428 3508, Miskolc, Templom utca 3.

magyar zászló légtechnika angol zászló légcsatorna német zászló füstelszívó

Kishelység Elszívó Ventilátor Na 80

Bruttó ár:
10670 Ft

Részletek »

Kishelység Elszívó ventilátor időkapcsolóval szerelt NA 80

Bruttó ár:
17020 Ft

Részletek »

Tekasil 300°C

Bruttó ár:
2417 Ft

Részletek »

Belimo LM-230A Zsalumozgató motor Nyit-zár ,3 - pont

Bruttó ár:
37800 Ft

Részletek »

KO Kéményajtó nyitható kivitel

Bruttó ár:
6800 Ft

Részletek »

VF-04 NA315 90°-os könyökidom gumitömítéssel

Bruttó ár:
12320 Ft

Részletek »

CATA E-100 GTH

Bruttó ár:
34990 Ft

Részletek »

Kémény béléscső, szerelt kémény, kéménybélelés, Nálunk egy helyen! – Miskolc, Eger, és környéke


Szeretné Ön is teljes biztonságban tudni otthonát, és ezzel együtt családját is? Talán kevesen gondolnak erre, de egy szakszerűen megépített kémény is ugyanolyan fontos alappillére egy biztonságos és élhető otthon kialakításának. A füstelvezető kürtök kiemelkedő szerepet játszanak a fűtési rendszerünk kifogástalan működésében és a káros gázok szabad levegőre juttatásában.

Egyáltalán nem rendelkezik még füstelvezető rendszerrel? Új fűtési rendszere nem biztos, hogy passzol a korábban beépített kéményével? Ne tegye kockára otthona biztonságát és vele együtt a környezetében élők egészségét és testi épségét! Forduljon hozzánk bizalommal, ha azt szeretné, hogy felújított, vagy újonnan beépített kéménye, hosszú évtizedek elteltével is tökéletes állapotnak és kifogástalan működésnek örvendjen majd! Cégünk több mint két évtizede foglalkozik a legkülönfélébb légtechnikai rendszerek gyártásával és kivitelezésével, így a kémények világában is otthonosan mozgunk. Az elhivatott szakmai csapatunk tagjai bármilyen kéménnyel kapcsolatos projekt megvalósításában a rendelkezésére állnak, legyen szó egy szerelt kémény kiépítéséről, egy kéménybélelés munkafolyamatáról vagy csak a legoptimálisabb kémény béléscső kiválasztásáról. Mivel nagyon fontos számunkra a vevői megelégedettség, az általunk elvégzett munkára különösen igényesek vagyunk, és a határidők betartását is prioritásként kezeljük. Annak érdekében, hogy végül egy igazán jó eredmény születhessen meg, minden esetben a vevői elképzelések és az előttünk álló lehetőségek összehangolásával indítjuk el a közös munkát.  

 

Bejelentkezés előzetes felmérésre

 

Szerelt fémkémények


Napjainkban a fosszilis tüzelőanyagok mellett, ismét fénykorát éli a megújuló energiaforrás. Természetes igény a sokak számára bizonytalannak tűnő gáz tüzelés, alternatív kiváltása. Sok háztartás rendelkezik természetes tüzelő anyaggal, sokunk számára szimpatikus a brikett és pellet tüzelő anyagok kényelme. Az épületeink nem minden esetben rendelkeznek előre megépített kéménnyel, ilyenkor a szerelt fémkémény adhat megoldást, amely majdnem minden esetben felállítható a kívánt helyre. Egy szerelt kémény kialakítására azonban nem csak akkor lehet szükség, ha lakóotthonunk nem rendelkezik meglévő füstelvezető rendszerrel. Gyakori eset, hogy ugyan van már egy beépített kéményünk, de az bizony már sehogy sem passzol össze az újonnan beépítésre kerülő tüzelőberendezésünkkel, vagy nem alakítható át olyan mértékben, hogy az új berendezést később is a legnagyobb biztonsággal lehessen majd használni. A szerelt kémények kiválóan alkalmazhatóak kályhák, cserépkályhák, kazánok, vagy kandallók égéstermék elvezetésére. A fémkémények rugalmasan alakíthatóak és egyszerűen hosszabbíthatóak, így anyaguknak és elemes felépítésüknek hála nem csak a családi házakban állják majd meg a helyüket, de egy többszintes lakóház esetében is kiváló szolgálatot tesznek.


szerelt kémény Miskolc és Eger vonzáskörzetében

Kiváló minőségű szerelt kémény a Spiko-Rex Kft. jóvoltából!


Minősített szerelt kémény Miskolc és Eger vonzáskörzetében!


A cégünk által gyártott és forgalmazott szerelt fémkémény minősítéssel rendelkezik, a kéményeink a koromégésnek ellenállnak, melyről műbizonylattal rendelkezünk. Igyekszünk Borsod és Heves megye teljes területén elérhetővé tenni szerelt kéményeinket, így Miskolc és Eger vonzáskörzetében bárki nyugodtan fordulhat hozzánk.

A szerelt kéményeink alapanyaga fokozottan hő- és saválló KO 36 Ti ötvözetű rozsdamentes acél lemez, melyet nagy hőmérséklet tűrő szigetelő anyaggal veszünk körbe. A szerelt kémény külső szigetelését védő burkolat általában KO 33 minőségű lemez, mely a megrendelő kívánságára készülhet sárga és vörös rézből, alumínium lemezből, vagy színezett lemezből. Néhány gyártó a horganyzott acél burkolatot is elkészíti, de ezt esztétikai okokból nem ajánljuk. A kémények bevizsgálása során a minősítő cég a burkolaton végzett mérések alapján megállapítja a szerelt kémény faszerkezettől biztonságos távolságát. Ezt a távolságot minden esetben meg kell tartani, a biztonságos üzemeltetés érdekében a környező faszerkezeteket további szigetelő anyaggal érdemes megvédeni. Erre a célra a zsindely vagy Onduline tetőszerkezet esetén egy külön szigetelt tetőátvezető elemet építünk a szerelt kémény köré.

A szerelt fémkémények elhelyezése a hatályban lévő kémény szabvány miatt fokozott figyelmet érdemel, mivel a tető felé nyúló rész, szélteher viselését biztosítani kell. Amennyiben a várható szélteher hatás nagy lehet, fémszerkezethez kell rögzíteni szerelt fémkéményünket. Külön figyelmet érdemel a tető burkolatának áttörése utáni csapadék elvezetése. A szerelt fémkémények kivitelezése során lehetőleg kerülni kell az elhúzásokat, de amennyiben más megoldást nem találunk, a maximális szög eltérés 45'-tól nagyobb nem lehet.

Szerelt kémény előnyei:

 • kis hely igény !
 • vasalt alapozást nem igényel !
 • szinte bárhová beépíthető az épületen belül, és kívül is !
 • gyakorlatilag bármilyen típusú tüzelőberendezés esetén alkalmazhatjuk !
 • szélterhelésnél, sokkal kisebb ellenállás  a körkörös forma miatt, a hagyományos és épített  kéményekkel szemben !
 • gyors kivitelezés, a hagyományos és épített kéményekkel ellentétben, melyek csak szakaszosan, pihentető időszak után építhetőek tovább !
 • kivételesen hosszú élettartamú, biztonságos és költséghatékony megoldás !
 • a későbbiekben is nagyon egyszerűen elbontható vagy áthelyezhető !
 • egyedi elképzelések megvalósítása is lehetséges ( szín, forma, elhúzások beépítése ! )
 • hibrid " öszvér " kémények beépítése (amikor pl. a meglévő kémény, visszabontódik a tető héjazat alá, alul vízzáró béléscső kerül a falazott kéménybe, a tetőn kívülre pedig szigetelt magasítás épül !)

 

Minősített szerelt kémények

 

Cégünk szerelt kémények építését vállalja elsősorban Borsod, Heves megye egész területén. (Miskolc, Eger)


Bejelentkezés előzetes felmérésre

Kéménybélelés árak, ezek a tényezők határozzák meg


A kéménybélelés azon szolgáltatások körébe tartozik, ahol nincs egy fix kéménybélelés ár, hiszen ahányféle projekt, annyiféle megoldás és díjszabás létezik. Éppen ezért pontos árajánlatot csak egy előzetes felmérés után tudunk adni, amit cégünknél díjmentesen biztosítunk ügyfeleinknek! Van azonban néhány tényező, ami kiindulási pontként szolgálhat, ha a kéménybélelés árak felől érdeklődnénk:

 • A kéménybélelés anyaga: az anyagot az adott tüzelőberendezés határozza meg, hiszen mindegyik típus más-más technológiát kívánhat. A gáz készülékekhez kedvezőbb áron érhetők el az alumínium béléscsövek, a műgyanta és üvegfátyol alapú anyagok, a műanyag kondenzációs csövek és a kisméretű rozsdamentes acél csövek. A fa és vegyes tüzeléshez, illetve a kandallókhoz a rozsdamentes acél az, amelyik legtovább használható és a legellenállóbb anyag, ezt cégünk Ko36Ti azaz titánötvözetű fokozottan sav és hőálló anyagból készíti!
 • A kémény átmérője és hossza: értelemszerűen minél nagyobb és terebélyesebb kéményről van szó, annál több anyag fog kelleni, ami szintén hatással van a kéménybélelés ár alakulására.
 • A kivitelezés módja: a kivitelezésnél nem mindegy, hogy egy szerelt vagy épített kéményt kell kéménybéleléssel ellátni, szükség lesz-e szerkezet bontásra illetve tartószerkezetre? A kéménykürtő felmérése után lehetőség van a kürtő gépi tisztítására, vagy a belső felület marására a nagyobb kürtő átmérő eléréséhez, ezzel a módszerrel egy hagyományos négy téglából épített, 14x14 cm-es kürtőt maximum 160 mm átmérőjű kéménybéléscsővel is el tudunk látni, mely a bélelés után, már kandalló biztonságos üzemeltetésére is alkalmassá válik.
 • Egyéb nehezítő tényezők: nehezen hozzáférhető kémény, túl magas épület esetében pl. előfordulhat, hogy speciális állványzatot kell építeni, de egy túl vastag fal áttörése is hozzátehet a költségekhez.

Ha érdeklik a pontos kéménybélelés árak, akkor kollégáink készségesen várják hívását, hogy időpontot egyeztessünk a díjmentes helyszíni felmérésre, de akár online is bejelentkezhet hozzánk a weboldalon található űrlap segítségével!

Bejelentkezés előzetes felmérésre
 

Kéménybélelés – Miskolc, Eger és vonzáskörzete


A gázkészülékek megjelenése, a sok évszázadon keresztül használt falazott kémények, romlását okozták. A gáz égése (CH4 +2 O2 = CO2 + 2H2O és hőmennyiség) vízpára is kerül az égéstermék elvezetőbe, amely az égésterméktől alacsonyabb hőmérsékletű felületen lecsapódik. Ezt a folyadékot kondenzvíznek nevezzük. A kéménybélelés nélkül ez a kondenzvíz a kémények belső felületébe beszívódik, és a kémény anyagának a belsejébe jut. A használat során beszivárgott folyadék a külső fal lehűlése után, a kéményfejrész szétfagyását eredményezi, mely a szerkezet állékonyságát elgyengíti. A már a padlástérben kialakult lehűlés esetén, a kürtő belsejében felhalmozódott folyadék, feloldja a korábbi tüzelések égéstermékét, és a szurkos, kormos, kellemetlen kénes illatú folyadék átitatja a szerkezeti elemeket, majd a vakolaton keresztül sárgás-barnás foltokat okoz. Ennek eltüntetése, csak a téglák cseréjével lehetséges, mivel az átitatódott tégla az új vakolatot is elszínezi. Ez csupán esztétikai probléma, azonban ezek a kémények életveszélyessé is válhatnak, ha kémény belső felületének romlása után, a belső fellazult elemek, a kéménykürtő elzáródását okozzák. A fellazult belső vakolat, vagy az elhúzások tégla szerkezetei, a teljes kürtő felületet is képesek elzárni a kiáramló égéstermék előtt, mely a lakótérbe hatolva súlyos mérgezést, a legrosszabb esetben, halált is okozhat. Ezek alapján már világosan láthatjuk, hogy miért is annyira fontos egy megfelelő kéménybélelés megléte.


kéménybélelés profi szakemberekkel

Ne bízza a véletlenre otthona és családja biztonságát! Ha Spiko-Rex Kft., akkor több mint két évtizedes tapasztalat!


A kémény felújítás során, kéménybélelés történik. A kémények utólagos béléscsövezésénél figyelembe vesszük a felhasznált tüzelő anyagot, a kémény állapotát, az elhúzások számát, és a kémény által érintett esetleg idegen tulajdonú ingatlant is érintő nyomvonalát. Az ingyenes helyszíni felmérés során először is megbizonyosodunk róla, hogy a kémény belsejébe belefér-e a kémény béléscső illetve megállapítjuk, hogy milyen anyaggal és technológiával dolgozunk majd a későbbiekben. A bélelés anyagának kiválasztását, mindig az adott paraméterek (pl. alkalmazott hőmérséklet, tüzelőberendezés típusa) határozzák meg. Lúg- és saválló kémény béléscső szükséges például abban az esetben, ha azt szeretnénk, hogy a kürtő, gáz, olaj, fa és vegyes tüzelésre is alkalmassá váljon. A kéménybélelés során nem árt tudnunk továbbá, hogy mennyire közelíthető meg maga a kémény kivezető része, illetve, hogy a füstcső nyomvonala milyen anyagból épül fel.

Cégünk kémények béléscsövezését vállalja elsősorban Borsod, Heves megye egész területén. (Miskolc, Eger)


Bejelentkezés előzetes felmérésre

 

Furán-Flex technológia


A gáz üzemű készülékek égéstermék elvezetésére leggyakrabban,  műgyanta és üvegfátyol alapú kémény béléscsövet használunk. Az ebből készült tömlő, lágy állapotban kerül a kürtőbe, ahol nagy nyomású levegővel felfújva a kürtő belső falára feszítjük, majd néhány óra alatt folyamatos nagynyomású gőzzel, a műgyanta felület kemény ellenálló réteget képez, mely teljesen kitölti a rendelkezésre álló teret. Ez a kémény bélelés megakadályozza a belső felület omlását, a keletkező kondenzáció felszívódását, így biztosítva a kürtő teljes átjárhatóságát évtizedeken keresztül. Ez a technológia alkalmas a korrodált acél, vagy állagában romlott, repedt azbesztcement csövekből készült esővíz elvezetésre szolgáló ejtővezetékek függőleges szakaszának bélelését is emeletes épületekben.

A vegyes tüzelésre használt kémények bélelésére a kémény ingyenes felülvizsgálata után teszünk javaslatot. A Jelenleg használt technológiák közül a fokozottan sav és lúg álló anyagból készült KO béléscsövezés, vagy a KAMIX technológia lehet a megoldás.

Cégünk kémények béléscsövezését vállalja elsősorban Borsod, Heves megye egész területén. (Miskolc, Eger)

Rozsdamentes acél kémény béléscső használata


A KO 36 Ti anyagból készült kémény béléscsövek használata sok esetben az épületben történő kémény falbontással jár. A kémény kürtő belső felülete ritkán tökéletes kör vagy négyszög keresztmetszetű. Elegendő egy kisebb mértékű elhajlás, és a merev falú béléscső elemek, már nem tudnak becsúszni a kürtőbe. Amennyiben nem okoz nagy gondot, a bontással ezeken a felületeken is sikerül keresztül juttatni a merev falú, ellenálló acél csövet, mely tökéletesen sima felületével biztosítja a füstgázok távozását. A kémény béléscső könnyen tisztítható sima felülete évtizedeken keresztül biztosítja a gondtalan tüzelést. Az általunk gyártott, és forgalmazott KO béléscsövek koromégés álló minősítéssel rendelkeznek, mely azt jelenti, hogy ha belső felületen lerakódott korom gyulladása esetén a belső felületén keletkezett 1000 'C-os hőmérséklet esetén sem deformálódik el a kürtő,így biztosítani tudja az égéstermék szabadba vezetését. A rozsdamentes kémény béléscsövek elhelyezését biztosítani tudjuk kisebb kürtők esetében is, egy modern ipari gyémánt szemcsék felhasználásával készült kürtőmaró gép segítségével, az átlagos méretű 14x14 cm-es kürtőt is fel tudjuk bővíteni akár NA 180 mm belső nyílásúra. Az így kialakított, előkészített kürtő, utólagos kéménybélelése, már gyorsan elvégezhető.

Cégünk kémények béléscsövezését vállalja elsősorban Borsod, Heves megye egész területén. (Miskolc, Eger)

kéménybélelés gyors és szakszerű kivitelezéssel

Segítségre lenne szüksége kéménye felújításához? Spiko-Rex Kft, avagy kéményszerelésben az első!


Ovális kémény béléscsövezés


A téglalap alakú kémények utólagos béléscsövezést, rozsdamentes acél ovális béléscsövekkel tudjuk felújítani. A KO Ovális kémény béléscső gyártására ÉMI minősítéssel rendelkezünk. Előzetes felmérés alapján felmérjük a kürtő méretét, majd a készülék teljesítménye alapján, kiszámoljuk a megfelelő méretet, mellyel biztosítani tudjuk a készüléke huzatigényét.

Cégünk kémények béléscsövezését vállalja elsősorban Borsod, Heves megye egész területén. (Miskolc, Eger)


Bejelentkezés előzetes felmérésre


KAMIX technológia


A KAMIX Technológiát Német mérnökök fejlesztették ki. E technológia a kéménykürtők utólagos vakolása által, egy sav és lúgálló, a nedvességet át nem eresztő belső réteg felhordását jelenti. Az így kialakított kürtő, gáz, olaj, fa és vegyes tüzelésre is alkalmassá válik a belső keresztmetszet minimális csökkenésével. A KAMIX technológa kifejezetten alkalmas társasházi lakások kéményeinek felújítására, mivel, a belső felület feltisztítása után, a felhordás nem igényel külső beavatkozást. A kürtöt gépi kürtőmaróval megtisztítjuk a fellazult belső fellazult réteget eltávolítjuk, majd nedvesítéssel portalanítjuk, és három réteggel tökéletesen zárt belső, sima felületet képezünk.

 

Mi okozza a kéménykorróziót?


A téglából vagy betonelemekből készült kémények nedvességre érzékenyek. Amennyiben használat során a felhőmérsékletük kisebb, mint az égéstermék harmatponti hőmérséklete, akkor a füstgáz lecsapódik, kondenzál, a nedvesség a falba szivárog.

Az átnedvesedett fal nem tartja meg a vakolatot, ezért az nagy darabokban leválhat, amely elzárja az égéstermék útját. Így a szénmonoxid visszajuthat a lakótérbe.
Az átitatott fal első jele a barna elszíneződés a külső falazaton.

Harmatponti hőmérséklet: Az a hőmérséklet, amelynél a levegőben lévő páramennyiség eléri az adott levegőhőmérséklethez tartozó mennyiséget, amit a levegő ezen a hőmérsékleten még pára formájában felvenni képes, telítődik. Az efölötti páramennyiség kicsapódik.

saválló kémény béléscső, hogy a kéménybélelés tartós megoldást nyújtson