+36 20 968 9660/ +36 20 355 0233 +36 46 360 428 3508, Miskolc, Templom utca 3.

magyar zászló légtechnika angol zászló légcsatorna német zászló füstelszívó

Kishelység Elszívó Ventilátor Na 80

Bruttó ár:
10670 Ft

Részletek »

Kishelység Elszívó ventilátor időkapcsolóval szerelt NA 80

Bruttó ár:
17020 Ft

Részletek »

Tekasil 300°C

Bruttó ár:
2417 Ft

Részletek »

Belimo LM-230A Zsalumozgató motor Nyit-zár ,3 - pont

Bruttó ár:
37800 Ft

Részletek »

KO Kéményajtó nyitható kivitel

Bruttó ár:
6800 Ft

Részletek »

VF-04 NA315 90°-os könyökidom gumitömítéssel

Bruttó ár:
12320 Ft

Részletek »

CATA E-100 GTH

Bruttó ár:
34990 Ft

Részletek »

Légtechnika rendszerek

A légtechnikai rendszerek kiépítését általában komfort, vagy technológiai céllal valósítják meg.
A külső nyílászáróval nem rendelkező helyiségekben keletkezett szennyezett levegő koncentrációjának elvezetése, hígítása, vagy friss kezelt levegővel történő ellátása a feladata.

A légtechnikai rendszerek az egyéb épületgépészeti rendszerekhez képest hatalmas keresztmetszeteket alkalmaznak, ezért e légtechnika elemek elrejtése nem minden esetben megoldható, ezért ezen rendszerek helyét, már a tervezés során meg kell határozni, mivel az utólagos beépítése nagyon sok gonddal és a belsőépítészetben nem kívánt esztétikai hatással jár!

A szellőző rendszerek gravitációs, vagy kényszeráramú megoldással működhetnek.
Alapvetően elszívott, nyomott vagy kiegyenlített rendszereket építünk.

Az elszívott rendszerek esetében minden esetben biztosítanunk kell az elszívott levegő pótlásának lehetőségét, mivel ennek hiányában kialakult vákuumhatás miatt nem kívánatos helyekről pl. akár a kéményből is visszaszívhat rendszerünk, mely akár tragédiához is vezethet. Ezek elkerülésére használhatunk külsőlevegő áteresztő készülékeket, amelyek ablakkeretbe, falnyílásba építhetők, és különböző szabályzókkal felszerelve melyek akár automatikus működéssel is lehetővé teszik a megfelelő mennyiségű levegő pótlását.

A kis nyomású ventilátorok használata esetén pl.WC is figyelnünk kell a levegő útjára, hiszen hiába működtetünk egy jól szigetelt ajtó mellett ventilátort, ha nem építünk be ajtó rácsot, vagy nem gyaluljuk le az ajtó alját, hogy a levegő átáramolhasson a helységen.

A túlnyomásos rendszerek kiépítés viszonylag ritka, általában, vegyszertárolók aknák esetében alkalmazzák a belső koncentráció hígítására, itt egyszerű áteresztő elemek beépítésével tesszük lehetővé a levegő távozását.

A kiegyenlített rendszerek esetében az elszívott levegő pótlása is gépi rendszeren keresztül történik.
Komfort szellőzés során igényként jelenik meg a be fúvott levegő kezelése fűtése, hűtése, szűrése, esetleg nedvesítés, valamint az elszívott levegő hőjének visszanyerése, mielőtt a szabadba távozik.

Légtechnika szerelés

Cégünk légtechnikai rendszerek kialakítására vállalkozik, üzemek,éttermek
szállodák konyhák, bevásárló központokban szerzett

tapasztalatokkal.

Légtechnika szerelés csarnokban
Cégünk az elmúlt évek során az alábbi jelentősebb épületek légtechnikai
rendszerének kivitelezését végezte:

- OBI áruház Miskolc
- OBI áruház Veszprém
- OBI áruház Nyíregyháza
- OBI áruház Kecskemét
- Dechatlon sportáruház Miskolc
- Dechatlon sportáruház  Kecskemét
- Koodza sportáruház Tököl
- Barlangfürdő Miskolc gyógyászati épület
- Művelődési központ színházterem Ózd
- Uszoda Ózd
- Uszoda Gönc
- East Side Disco club Miskolc
- ALFI-ker raktáráruház Miskolc
- Baumax áruház Miskolc


Légtechnika szerelés- Z.F. Hungária Gyártócsarnok átalakítás Eger
- Z.F. Hungária új gyártócsarnok Eger
- Vodafone irodaház Miskolc
- Színvapark bevásárló központ Mozi helységek átalakítása
- City Hotel Miskolc
- Miskolci Műjégpálya és sportcsarnok
- TESCO Áruház Tiszaújváros
- TESCO Express Miskolc
- TESCO Áruház Ózd

- National-Neederlanden Irodaház Budapest Andrássy u.9.
- Miskolci Egyetem E7 kollégium
- Megyei kórház Miskolc kultúrterem szellőzés rekonstrukció
- Innovációs Park Gödöllő
- La'contessa kastélyhotel Szilvásvárad
- BAMA üzletház Miskolc
- Heves Sportcsarnok
- Polgármesteri hivatal új szárny Miskolc
- Tusnádfürdő Románia fürdőépület
- Jász-Plasztik Kft Jászberény új műanyagüzem por elvezető rendszer

 

Légtechnika szerelés szellőzésre

- Hotel Calimera Miskolc
- Bástya Hotel új épületszárny, Miskolc
- City Hotel Miskolc

Demjén Termálhotel folyamatban lévő munka

A kivitelezések során az általunk gyártott légtechnikai rendszerek kerültek felszerelésre.

 

 

 


Légtechnika szerelés kéményhezLégtechnika szerelés cs� rendszerLégtechnika szerelés raktárhoz Spiko-Rex Kft.

Légtechnika szerelés szell�zésselLégtechnika szerelés kültéren

 


Penészmentesítés pénz visszafizetési garanciával természetes módon!

Szinte hihetetlen, de egy átlagos 4 fős család naponta 7-10 liter párát termel otthonába.


A főzés, a fürdés, a mosás és szárítás, és a legfontosabb életfunkciónk a légzés által termelődik ez a derekas mennyiségű folyadék lakásunkban. A páratartalom növekedését követően ideális élőhelyet teremtünk nem kívánatos vendégünknek a penészgombáknak. Az elmúlt évek szigetelési munkálatainak és a fokozott légzárású ablakoknak köszönhetően, a felhasznált energiával együtt a vízpárát is lakásunkba zártuk. A páratartalom növekedése kedvez az atkák, a penész és baktériumok elszaporodásának. A bennlévők nehézlégzéssel küzdenek, alvásuk során az oxigén hiány akadályozza a pihenést. A légúti betegségek kialakulásának ideális helyét tudjuk otthonunkba kialakítani, amely a csecsemők és kis gyermekek számára különösen veszélyes. A legtöbb családnál a kialakult penész foltok eltüntetésére megkezdődik a „ biológiai hadviselés „ a vegyipari cégek termékeivel mérgezik a penészgombákat, se vele együtt akaratlanul az egész családot, hiszen ha a pára nem távozik, akkor a vegyszerek is benn maradnak, és jókat inhalálhatunk belőle. A szélmalomharc után ki hamarabb, ki később rájön a probléma továbbra is a miénk maradt, pedig a megoldás egyszerű!

Az egyetlen természetes megoldás a szellőzés. A modern nyílászárók és a falra került szigetelés funkciójánál fogva a  tökéletes nyílászárásra vannak kifejlesztve, és teszik a dolgukat! A mi feladatunk a bent tartózkodók ellátása friss, oxigénben dús levegővel, és az elhasznált levegő és a felgyülemlett vízpára eltávolítása. De kizárólag csak a szükséges mennyiséget, hiszen a felhasznált energia ha fűtésre, ha hűtésre használjuk költséges! A szabályozott lakás szellőzéssel családunk egészségét szolgáljuk.

Eset leírás: Fiatal 2 gyermekes család keresett meg, mivel egy felújított vályog és hozzátoldott tégla szerkezetű házukban a vályog teljes talajvíz mentesítése után, a teljes hőszigetelés és a nyílászárók cseréje következett. És jött a nem várt vendég….. Az első bejárásunk alkalmával szomorú képet mutatott az egyébként pedáns, tiszta lakás: belépés után dohszag ütötte meg az orrunkat, a gyermekszoba bútorai mögötti falon a festék nyálkássá vált, nedves volt, a gardrób szobába tárolt ruhákon szürke foltokban penész ült. Az addig elvégzett munkák: 2 db pára érzékelős ablak átszellőző beépítése, vegyszeres penészirtás hetente, páramentesítő készülék üzemeltetése napi 8-10 l víz kinyerésével. És az eredmény: dohos, nedves lakás, szomorú lakók és vidám penész telepek.

A szellőztető rendszer beépítése után a lakás visszanyerte funkcióját, utolsó ellenőrző látogatásom alkalmával, amely ősszel  szakadó esőben történt a belső páratartalom a mérőműszer alapján 40%-ot mutatott, a ház tulajdonosnője elmondta, szinte nem szükséges szellőztetni a belső légállapot mégis megfelelő, jól érzik magukat otthonukban a dohos szag elköltözött, a lakás egészséges penészmentes, két gyermeke nem beteges, vidáman játszanak szobájukban.