+36 20 968 9660/ +36 20 355 0233 +36 46 360 428 3508, Miskolc, Templom utca 3.

magyar zászló légtechnika angol zászló légcsatorna német zászló füstelszívó
Kishelység Elszívó Ventilátor Na 80

Kishelység Elszívó Ventilátor Na 80

Bruttó ár:
10670 Ft

Részletek »
Kishelység Elszívó ventilátor időkapcsolóval szerelt NA 80

Kishelység Elszívó ventilátor időkapcsolóval szerelt NA 80

Bruttó ár:
17020 Ft

Részletek »
Galéria kép

Tekasil 300°C

Bruttó ár:
2417 Ft

Részletek »
Belimo LM-230A Zsalumozgató motor

Belimo LM-230A Zsalumozgató motor Nyit-zár ,3 - pont

Bruttó ár:
37800 Ft

Részletek »
Galéria kép

KO Kéményajtó nyitható kivitel

Bruttó ár:
6800 Ft

Részletek »
Galéria kép

VF-04 NA315 90°-os könyökidom gumitömítéssel

Bruttó ár:
12320 Ft

Részletek »
CATA E-100 GTH

CATA E-100 GTH

Bruttó ár:
37990 Ft

Részletek »

Légtechnikai csövek

Légtechnikai csövek


Az elmúlt évtizedekben a légtechnikai rendszerek robbanásszerű elterjedése figyelhető meg. Ez az állítás talán nem is meglepő tekintve, hogy az ipari létesítmények, irodaházak és társasházak mellett még a magánlakások is megkövetelik a megfelelő szellőztetést. A légtechnikai rendszerek kialakítása így már az épületek tervezésénél is reflektorfénybe kerül, hiszen minden esetben biztosítani kell a megfelelő szellőztetést, és a bejutó szennyeződések minimálisra csökkentését. Ennek pedig a legalapvetőbb eszközei a különféle légtechnikai csövek, amiket webáruházunkban is megtalál, számtalan méretben, anyagban és kialakításban!

Kiváló ár-érték arányú légtechnikai cső? Jó helyen jár!

Termékeink

légtechnikai csövek a Spiko-Rex jóvoltából

 

Innovatív kialakítású és strapabíró légtechnikai csövek a Spiko-Rex jóvoltából!

A szabályozott működésű szellőztetőrendszereket többféle elemek alkotják, melyek egyike a légtechnikai cső. Ezek a csövek kiemelkedő szerepet töltenek be, hiszen amellett, hogy összekötik a különféle légtechnikai elemeket, rajtuk keresztül történik meg a levegő szállítása. Éppen ezért érdemes figyelmet szentelnünk ezek megfelelő kialakítására és arra, hogy olyan csöveket válasszunk, amelyeket már korszerű elvárások alapján terveztek meg. A legjobbat keresi? Kiváló minőségű légtechnikai csövek széles választékával várjuk! De nem csak légtechnika csövek, hanem az ezekhez kapcsolódó szerelvények, elemek és kiegészítők is a termékpalettánkat erősítik!

 

Milyen az ideális légtechnikai cső?

  • higiéniai szempontból kifogástalan kialakítású: könnyen tisztítható és nem vonzza magához a szennyeződéseket,
  • teljes biztonsággal használható, nem bocsát ki káros anyagokat, illetve a nagyobb szennyeződéseket is kiporzás mentesen képes szállítani,
  • nem csak az adott légtechnikai rendszerhez illeszkedik tökéletesen, de kompatibilis a rendszer többi elemével és a ventillátorral is,
  • amennyiben nem zárt térről van szó, a cső UV álló bevonattal rendelkezik,
  • minden szempontból eleget tesz a modern követelményeknek.

 

Légtechnikai csöveket szeretne vásárolni? Kínálatunkban biztosan megtalálja azt, amit keres!

Többféle légtechnikai cső létezik – például hőálló flexibilis cső, lapos légtechnikai cső vagy kör keresztmetszetű flexibilis légtechnikai cső, attól függően, hogy az eszköz milyen környezetbe lesz beépítve. A felhasználási céltól függően más és más tulajdonságokra lehet szükségünk. Cégünknél a légtechnikai csövek széles kínálatával várjuk, csak úgy, mint az alumíniumból, a műanyagból vagy csak a horganyozott és rozsdamentes acélból készült változatok, illetve megtalálhat merev, félmerev és flexibilis légtechnikai cső típusokat is.

Böngéssze át termékeinket, válassza ki az Önnek legmegfelelőbbet, majd rendelje meg csupán egy kattintással! Elveszett a légtechnikai termékek vásárlásában? Bátran kérje szakértőink segítségét!

légtechnikai csövek széles választéka

Ne keresgéljen tovább! Légtechnikai szerelvények, csövek és elemek széles választékával várjuk!

 

Merev, félmerev és flexibilis csatornacső – mit érdemes róluk tudni?


A merev csövek legnagyobb előnye a rendkívüli stabilitásukban rejlik. A kör keresztmetszetű horganyozott acélból készült spiko cső és az alumínium spiko cső kiválóan alkalmas a spirálkarcolt légcsatornákhoz, és széles méretválasztékuknak (80 mm-800 mm átmérő) hála, a klíma- és szellőzés technika minden területén remekül alkalmazhatóak. Az utóbbinál például nem okoz gondot az sem, ha a szállított közeg hőfoka -40 °C-tól +150 °C-ig terjed. A műanyagból készült változatokat, csak úgy, mint a PVC merev körcsatorna és PVC merev laposcsatorna nem csak a könnyű szerelhetőség, de a nehezebb szennyező anyagok tökéletes elvezetése is jellemzi.

A flexibilis, egyszerűen hajlítható csövek remek szolgálatot tesznek a nem szabályosan beépíthető, vagy a nehezen hozzáférhető helyeken. A flexibilis Termovent csatorna rozsdamentes és horganyozott acélból készült, így nem fog ki rajta a rozsdásodás és a nedves közeg sem. Olyan területeken lehet kiváló választás, ahol a tartósság és biztonság kulcskérdéssé válik, hiszen fokozott hő- és korrózióállósággal (-35-+700°C) bír. A Flexibilis alumínium csatorna hasonlóan magas aerodinamikai és szilárdsági jellemzőkkel kecsegtet, mivel éghetetlen korrózióálló anyagból készül. Számít a magas hő- és hangszigetelő képesség is? A Sonoflex légtechnikai cső mikro-perforált belső borítással és külön szigetelőréteggel rendelkezik, így olyan helyeken is alkalmazható, ahol kiemelkedő fontosságú a hangcsillapító képesség. Hasonlóan remek választás lehet az Aluflex cső is, hiszen itt már a csőrétegek között 3 alumínium réteg van kombinálva 2 réteg polisztirollal.

Ha pedig félmerev kivitelről van szó, akkor a nagy mechanikai szilárdságú Aluvent csatorna (80 mm-400 mm), ideális választásnak bizonyul, hiszen a széles hőmérsékleti tartománya mellett, az oldószereknek is kiválóan ellenáll.

A webáruházunkban kiváló minőségű légtechnikai csövek széles választékával várjuk, mindezt kedvező árakkal és a lehető legrövidebb szállítási idővel! Böngéssze át termékeinket, válassza ki az Önnek legmegfelelőbbet, majd rendelje meg csupán egy kattintással! Elveszett a légtechnikai termékek vásárlásában? Bátran kérje szakértőink segítségét!

Tényleg ilyen fontos a rugalmasság? Mikor érdemes flexibilis légtechnikai cső, légbeömlő cső mellett dönteni?

A flexibilis szellőzőcső a nevéből adódóan könnyen hajlítható, formázható és a fajsúlya is kicsi. Ezáltal nagyon eredményesen alkalmazható olyan helyeken, ahol a merevebb kivitelű légcsatorna nem működik. Elsődleges felhasználási céljuk azok a háztartások, ahol légkondicionáló üzemel, szárítógépet vagy fürdőszobai ventilátort kell beépíteni. A flexibilis szellőzőcső, elszívó flexibilis cső könnyen beépíthető falba, padlózatba és betonréteg alá is. Ipari környezetben pedig remekül helyt áll olyan esetekben, amikor a légtechnikai cső összenyomódásától, ezáltal pedig a nem megfelelő légáramlástól kellene tartani.

légtechnikai cső és hőálló flexibilis cső
Hőálló flexibilis cső

Mire jó a hőálló flexibilis cső?


A Sonoflex cső egy hőálló flexibilis cső, amit a webáruházunkban is megtalálhat, többféle légtechnikai cső méretek kínálásával. Egy olyan szigetelt légtechnikai cső típusról van szó, ami nem csak rugalmas, de fokozott hő-, és tűzállósággal rendelkezik, emellett pedig jól ismert a hanggátló tulajdonsága is. Utóbbi főként lakóépületek légcsatornái esetében lehet követelmény, vagy olyan környezetben, ahol zajmentes működésre van igény. Az általunk kínált termék réteges szerkezettel került kialakításra, kívülről alufólia borítás, belülről mikroperforált aluflex cső alkotja, a két réteg között pedig szigetelőanyag található. Kiválóan alkalmas mind szellőző, mind légkondicionáló, mind légcserélő rendszerekhez.

A légtechnikai csövek formája – kör keresztmetszetű vagy lapos légtechnikai cső legyen?


A kör keresztmetszetű kivitelek a legelterjedtebb légcsatornák.  Számos előnyük van a hatékony légáramlástól a csendesebb működésen át, egészen a gyors telepítésig. A sarkok nélküli kialakítás pedig csökkenti a szennyeződések és kórokozók felhalmozódásának esélyét a csatornában. Bizonyos helyzetek azonban nem teszik lehetővé a beépítésüket, ugyanis nagyobb a magasságuk, mint a négyzet alakú kivitelnek. Szűk helyeken a kerek csatornák egyszerűen nem férnek el.

A négyszögletű kivitel jobb helykihasználást biztosít, így ideális, ha olyan szűkös a hely, hogy egyszerűen nem férne be a kör keresztmetszetű csatornák magassága. Emellett pedig könnyebben csatlakozhatóak a főcsatornához is. Hátrányuk között említhető, hogy több zajt engednek ki a légcsatornából, és telepítésük többe kerülhet.

Milyen alapanyagból készülhetnek légtechnikai csövek?


PVC légtechnikai cső, légbeömlő cső

A PVC természetes állapotában merev, de különféle lágyítókkal kombinálva máris rugalmasabbá és képlékenyebbé válik. Ennek az anyagnak főként a vízvezeték-szerelés terén látják hasznát, de a műanyag flexibilis légtechnikai cső a szellőztető berendezésekben is gyakorta alkalmazandó. A flexibilis csatornacső belső felülete sima, ami elősegíti a levegő optimális áramlását. Mivel kicsi a súlya, így nagyobb távolságok esetén is egyszerűen szállítható. A PVC csövek könnyen szerelhetők és karbantarthatók. Meghibásodási arányuk rendkívül alacsony, mivel a műanyag erős és tartós, emellett pedig a korrodálástól sem kell tartanunk. Webáruházunkban jelenleg kétféle műanyag kivitelt talál meg, a PVC merev körcsatornát és a PVC merev laposcsatornát, mindezt számos méretben kínáljuk.

Horganyzott spiko cső, légelvezető cső

A horganyzott acélt széles körben használják a légtechnikában, főként légcsatornák befúvásra és elszívásra. Mivel tartós és ellenálló a felülete, így nem csak otthoni, de ipari környezetben is megállja a helyét. Nagy érv mellette, hogy kevésbé érzékeny a korrózióra, így karbantartást csak ritkább esetben igényel. A spiko cső már önmagában is hosszú távú használatot tesz lehetővé, ezt az élettartamot azonban tovább növelhetjük tűzihorganyzással. Ennek során a már megtisztított acélt rendkívül magas hőmérsékletre felmelegített, horganyfürdőbe mártják, mely aztán egy olyan ellenálló réteget képez a felületen, ami sok esetben a felületvédett acél keménységével vetekszik. A kínálatunkban megtalálható Horganyzott spiko cső akár 1000 Pascal nyomás elviselésére is alkalmas.

flexibilis légtechnikai cső és flexibilis csatornacső
Lapos légtechnikai cső

Alumínium légtechnikai cső, szellőztető cső

Az alumínium légtechnikai csövek nagy mechanikai szilárdsággal rendelkeznek. A műanyag flexibilis csatornacső típusokhoz hasonlóan, kicsi a fajsúlyuk, ezáltal könnyen szállíthatók és szerelhetők. Strapabíró kialakításuknak köszönhetően, gyakorlatilag a klíma-és szellőzéstechnikai valamennyi területén bevethetők, akár speciálisabb (pl. porelszívás) feladatokra is. Egy nagyon könnyen formálható és a végtelenségig újrahasznosítható anyagról van szó, így merev, félmerev vagy flexibilis szellőzőcső is gyártható belőle. A kínálatunkban elérhető Aluvent csatorna például a félmerev légcsatornák táborát erősíti, ezáltal mind szellőző, légkondicionáló, mind pedig légkezelő rendszerekhez használható. Ha pedig flexibilis alu légcsatorna után nézelődik, akkor bátran ajánljuk a réteges szerkezetű Alufex csövet, ami kimagasló aerodinamikai és szilárdsági jellemzőkkel rendelkezik.

Rozsdamentes acél légtechnikai cső, szellőztető cső

A korrózió a fémcsövek fő ellensége. Megfelelő krómtartalom esetén a rozsdamentes acélból készült csövek remekül alkalmazhatók korróziónak kitett helyeken, még magasabb hőmérsékleten és nyomáson is. Emellett pedig gyakorta beépíthetők olyan környezetbe, ahol savas vegyi hatással találkoznak a rozsdamentes légtechnikai csövek. Kevés karbantartást igényelnek, tartósak, könnyen ellenállnak az ütéseknek és az olyan mechanikai terhelésnek, amelyek más típusú légtechnikai csövek esetében már károsodást okoznának. A rozsdamentes acél rugalmassága lehetővé teszi a gyártók számára egyedi formájú csövek és csőidomok gyártását. Nem beszélve arról, hogy az anyag 100%-ban újrahasznosítható, így szinte végtelen életciklust biztosít. A kínálatunkban elérhető Termovent flexibilis légcsatorna még igen magas hőmérséklet (700°C) és nyomás (10.000 Pa) esetén is alkalmazható.

Megfizethető légtechnikai cső ár? Ismerje meg kínálatunkat!

Termékeink