+36 20 968 9660/ +36 20 355 0233 +36 46 360 428 3508, Miskolc, Templom utca 3.

magyar zászló légtechnika angol zászló légcsatorna német zászló füstelszívó

Kishelység Elszívó Ventilátor Na 80

Bruttó ár:
10670 Ft

Részletek »

Kishelység Elszívó ventilátor időkapcsolóval szerelt NA 80

Bruttó ár:
17020 Ft

Részletek »

Tekasil 300°C

Bruttó ár:
2417 Ft

Részletek »

Belimo LM-230A Zsalumozgató motor Nyit-zár ,3 - pont

Bruttó ár:
37800 Ft

Részletek »

KO Kéményajtó nyitható kivitel

Bruttó ár:
6800 Ft

Részletek »

VF-04 NA315 90°-os könyökidom gumitömítéssel

Bruttó ár:
12320 Ft

Részletek »

CATA E-100 GTH

Bruttó ár:
34990 Ft

Részletek »

Mi alapján válasszon csőventilátort?

Sok esetben a hagyományos szellőztetési módszerek kevésnek bizonyulnak, különösen akkor, ha egy folyton párás fürdőszobáról vagy konyháról van szó. Webáruházunkban a csőventilátorok széles skáláját kínáljuk, így egy csapásra megoldódhat valamennyi szellőztetéssel kapcsolatos gondunk.

 

A választás szempontjai


Egy gondosan megválasztott csőventilátorral nagyon hatékonyan és költségkímélő módon oldhatjuk meg a szellőztetéssel kapcsolatos feladatainkat. A kiválasztásnál azonban jó néhány dolgot tisztáznunk kell, de az alábbiakat egészen biztosan:

 

  • Háztartásban vagy ipari környezetben gondolkodunk?
  • Milyen típusú helyiségben szeretnénk használni?
  • Milyen tisztaságú levegő elszállításáról van szó? Egy sima párás helyiség szellőztetése vagy egy erősen szennyezett légmennyiség elszállítása a cél? 
  • Mekkora teljesítményű csőventilátor lenne számunkra ideális? Ennek kiszámításához bátran kérje ki szakértőink segítségét!
  • Fontosak-e számunkra a kényelmi funkciók? Pl. időzítővel, mozgásérzékelővel ellátott eszköz

 

 

Alapvető típusok


 

Ipari csőventilátor

Az ipari modell igazi jolly-joker, hiszen mind az ipari, mind a háztartási felhasználásra tökéletes választás. Mivel nemcsak beltéren, de kültéren is beszerelhetjük, egy széleskörű felhasználást tesz lehetővé. A háztartási ventilátorokkal ellenben, az ipari modell képes lehet még egy erősen szennyezett levegő mozgatására is. A fémből készült típusok például már a jóval magasabb hőterhelést is képesek elviselni, így kiválóan megállják a helyüket a konyhában is. 

 

Háztartási ventilátor

A lakossági célra szánt csőventilátorok elsősorban olyan helyen alkalmazhatók, ahol tiszta, és lehetőleg zsiradékkal nem telített levegő mozgatása történik meg. Fürdőszobában vagy WC-ben például remekül helyt állnak, hiszen optimális választásnak bizonyulnak a szakaszos üzemeltetéshez. Amennyiben tehát kis vagy közepes méretű helyiségek szellőztetéséhez keresünk megoldást, akkor egy kisebb teljesítményű lakossági modell is jó választásnak bizonyulhat. 

Habár az ipari típusok ára magasabb, mint a háztartási ventilátoroké, érdemes fontolóra venni a kérdést, hiszen a magasabb teljesítmény és a strapabíróbb kialakítás, hosszútávon kifizetődőbb lehet. 

 

Válasszunk szakszerűen!


Annak érdekében, hogy elkerüljük a meghibásodást, mindig az adott felhasználási célnak megfelelően kell eljárni, és ehhez igazítani az eszköz átmérőjét, illetve típusát is. Mielőtt azonban belefognánk a csőventilátor kiválasztásába, nem árt egy szakértővel konzultálni. Nem mindegy például, hogy mekkora teljesítményre lesz szükség, milyen követelményeknek kell megfelelnie a berendezésnek, hogyan lehet beépíteni vagy, hogy milyen anyagból épül fel.

A webáruházunkban kiváló minőségű VKO axiális és AKM fémházas csőventilátorok széles skáláját kínáljunk. Az axiális csőventilátorok esetében 100, 125, és 150 mm átmérők közül választhat, a fémvázas típusok tekintetében pedig a 100, 125, 250, és 350 mm átmérők közül találhatja meg a célnak legmegfelelőbbet. 

Nem boldogul a választást illetően, vagy csak egy biztos szakmai segítségre lenne szüksége a beépítéshez? Bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

 

Tekintse meg kínálatunkat!