+36 20 968 9660/ +36 20 355 0233 +36 46 360 428 3508, Miskolc, Templom utca 3.

magyar zászló légtechnika angol zászló légcsatorna német zászló füstelszívó

Kishelység Elszívó Ventilátor Na 80

Bruttó ár:
9690 Ft

Részletek »

Kishelység Elszívó ventilátor időkapcsolóval szerelt NA 80

Bruttó ár:
15400 Ft

Részletek »

Belimo LM-230A Zsalumozgató motor Nyit-zár ,3 - pont

Bruttó ár:
31500 Ft

Részletek »

KO Kéményajtó nyitható kivitel

Bruttó ár:
5400 Ft

Részletek »

VF-04 NA315 90°-os könyökidom gumitömítéssel

Bruttó ár:
7124 Ft

Részletek »

CATA E-100 GTH

Bruttó ár:
28990 Ft

Részletek »

Kémény béléscső, szerelt kémény, kéménybélelés, Nálunk egy helyen! – Miskolc, Eger, és környéke

 

Szerelt fémkémények

Napjainkban a fosszilis tüzelőanyagok mellett, ismét fénykorát éli a megújuló energiaforrás. Természetes igény a sokak számára bizonytalannak tűnő gáz tüzelés, alternatív kiváltása. Sok háztartás rendelkezik természetes tüzelő anyaggal, sokunk számára szimpatikus a brikett és pellet tüzelő anyagok kényelme. Az épületeink nem minden esetben rendelkeznek előre megépített kéménnyel, ez esetekben a szerelt fémkémény majdnem minden esetben felállítható a kívánt helyre. A szerelt kémények használhatók kályhák, cserépkályhák, kazánok, vagy kandallók égéstermék elvezetésére.

Szerelt kémény Miskolc és Eger vonzáskörzetében!

A cégünk által gyártott és forgalmazott szerelt fémkémény minősítéssel rendelkezik, a kéményeink a koromégésnek ellenállnak, melyről műbizonylattal rendelkezünk. Igyekszünk Borsod és Heves megye teljes területén elérhetővé tenni szerelt kéményeinket, így Miskolc és Eger vonzáskörzetében bárki nyugodtan fordulhat hozzánk.

A szerelt kéményeink alapanyaga fokozottan hő- és saválló KO 36 Ti ötvözetű rozsdamentes acél lemez, melyet nagy hőmérséklet tűrő szigetelő anyaggal veszünk körbe. A szerelt kémény külső szigetelését védő burkolat általában KO 33 minőségű lemez, mely a megrendelő kívánságára készülhet sárga és vörös rézből, alumínium lemezből, vagy színezett lemezből. Néhány gyártó a horganyzott acél burkolatot is elkészíti, de ezt esztétikai okokból nem ajánljuk. A kémények bevizsgálása során a minősítő cég a burkolaton végzett mérések alapján megállapítja a szerelt kémény faszerkezettől biztonságos távolságát. Ezt a távolságot minden esetben meg kell tartani, a biztonságos üzemeltetés érdekében a környező faszerkezeteket további szigetelő anyaggal érdemes megvédeni. Erre a célra a zsindely vagy Onduline tetőszerkezet esetén egy külön szigetelt tetőátvezető elemet építünk a szerelt kémény köré.

A szerelt fémkémények elhelyezése a hatályban lévő kémény szabvány miatt fokozott figyelmet érdemel, mivel a tető felé nyúló rész, szélteher viselését biztosítani kell. Amennyiben a várható szélteher hatás nagy lehet, fémszerkezethez kell rögzíteni szerelt fémkéményünket. Külön figyelmet érdemel a tető burkolatának áttörése utáni csapadék elvezetése. A szerelt fémkémények kivitelezése során lehetőleg kerülni kell az elhúzásokat, de amennyiben más megoldást nem találunk, a maximális szög eltérés 45'-tól nagyobb nem lehet.

Szerelt kémény előnyei:

  • kis hely igény !
  • vasalt alapozást nem igényel !
  • szinte bárhová beépíthető az épületen belül, és kívül is !
  • szélterhelésnél, sokkal kisebb ellenállás  a körkörös forma miatt, a hagyományos és épített  kéményekkel szemben !
  • gyors kivitelezés, a hagyományos és épített kéményekkel ellentétben, melyek csak szakaszosan, pihentető időszak után építhetőek tovább !
  • egyedi elképzelések megvalósítása is lehetséges ( szín, forma, elhúzások beépítése ! )
  • hibrid " öszvér " kémények beépítése (amikor pl. a meglévő kémény, visszabontódik a tető héjazat alá, alul vízzáró béléscső kerül a falazott kéménybe, a tetőn kívülre pedig szigetelt magasítás épül !)


Cégünk szerelt kémények építését vállalja elsősorban Borsod, Heves megye egész területén. (Miskolc, Eger)
 

Kéménybélelés – Miskolc, Eger és vonzáskörzete

A gázkészülékek megjelenése, a sok évszázadon keresztül használt falazott kémények, romlását okozták. A gáz égése (CH4 +2 O2 = CO2 + 2H2O és hőmennyiség) vízpára is kerül az égéstermék elvezetőbe, amely az égésterméktől alacsonyabb hőmérsékletű felületen lecsapódik. Ezt a folyadékot kondenzvíznek nevezzük. A kéménybélelés nélkül ez a kondenzvíz a kémények belső felületébe beszívódik, és a kémény anyagának a belsejébe jut. A használat során beszivárgott folyadék a külső fal lehűlése után, a kéményfejrész szétfagyását eredményezi, mely a szerkezet állékonyságét elgyengíti. A már a padlástérben kialakult lehűlés esetén, a kürtő belsejében felhalmozódott folyadék, feloldja a korábbi tüzelések égéstermékét, és a szurkos, kormos, kellemetlen kénes illatú folyadék átitatja a szerkezeti elemeket, majd a vakolaton keresztül sárgás-barnás foltokat okoz. Ennek eltüntetése, csak a téglák cseréjével lehetséges, mivel az átitatódott tégla az új vakolatot is elszínezi. Ez csupán esztétikai probléma, azonban ezek a kémények életveszélyessé is válhatnak, ha kémény belső felületének romlása után, a belső fellazult elemek, a kéménykürtő elzáródását okozzák. A fellazult belső vakolat, vagy az elhúzások tégla szerkezetei, a teljes kürtő felületet is képesek elzárni a kiáramló égéstermék előtt, mely a lakótérbe hatolva súlyos mérgezést, a legrosszabb esetben, halált is okozhat.
A kémény felújítás során, kéménybélelés történik. A kémények utólagos béléscsövezésénél figyelembe vesszük a felhasznált tüzelő anyagot, a kémény állapotát, az elhúzások számát, és a kémény által érintett esetleg idegen tulajdonú ingatlant is érintő nyomvonalát.

Cégünk kémények béléscsövezését vállalja elsősorban Borsod, Heves megye egész területén. (Miskolc, Eger)

Furán-Flex technológia

A gáz üzemű készülékek égéstermék elvezetésére leggyakrabban,  műgyanta és üvegfátyol alapú kémény béléscsövet használunk. Az ebből készült tömlő, lágy állapotban kerül a kürtőbe, ahol nagy nyomású levegővel felfújva a kürtő belső falára feszítjük, majd néhány óra alatt folyamatos nagynyomású gőzzel, a műgyanta felület kemény ellenálló réteget képez, mely teljesen kitölti a rendelkezésre álló teret. Ez a kémény bélelés megakadályozza a belső felület omlását, a keletkező kondenzáció felszívódását, így biztosítva a kürtő teljes átjárhatóságát évtizedeken keresztül. Ez a technológia alkalmas a korrodált acél, vagy állagában romlott, repedt azbesztcement csövekből készült esővíz elvezetésre szolgáló ejtővezetékek függőleges szakaszának bélelését is emeletes épületekben.

A vegyes tüzelésre használt kémények bélelésére a kémény ingyenes felülvizsgálata után teszünk javaslatot. A Jelenleg használt technológiák közül a fokozottan sav és lúg álló anyagból készült KO béléscsövezés, vagy a KAMIX technológia lehet a megoldás.

Cégünk kémények béléscsövezését vállalja elsősorban Borsod, Heves megye egész területén. (Miskolc, Eger)

Rozsdamentes acél kémény béléscső használata

A KO 36 Ti anyagból készült kémény béléscsövek használata sok esetben az épületben történő kémény falbontással jár. A kémény kürtő belső felülete ritkán tökéletes kör vagy négyszög keresztmetszetű. Elegendő egy kisebb mértékű elhajlás, és a merev falú béléscső elemek, már nem tudnak becsúszni a kürtőbe. Amennyiben nem okoz nagy gondot, a bontással ezeken a felületeken is sikerül keresztül juttatni a merev falú, ellenálló acél csövet, mely tökéletesen sima felületével biztosítja a füstgázok távozását. A kémény béléscső könnyen tisztítható sima felülete évtizedeken keresztül biztosítja a gondtalan tüzelést. Az általunk gyártott, és forgalmazott KO béléscsövek koromégés álló minősítéssel rendelkeznek, mely azt jelenti, hogy ha belső felületen lerakódott korom gyulladása esetén a belső felületén keletkezett 1000 'C-os hőmérséklet esetén sem deformálódik el a kürtő,így biztosítani tudja az égéstermék szabadba vezetését. A rozsdamentes kémény béléscsövek elhelyezését biztosítani tudjuk kisebb kürtők esetében is, egy modern ipari gyémánt szemcsék felhasználásával készült kürtőmaró gép segítségével, az átlagos méretű 14x14 cm-es kürtőt is fel tudjuk bővíteni akár NA 180 mm belső nyílásúra. Az így kialakított, előkészített kürtő, utólagos kéménybélelése, már gyorsan elvégezhető.

Cégünk kémények béléscsövezését vállalja elsősorban Borsod, Heves megye egész területén. (Miskolc, Eger)

Ovális kémény béléscsövezés

A téglalap alakú kémények utólagos béléscsövezést, rozsdamentes acél ovális béléscsövekkel tudjuk felújítani. A KO Ovális kémény béléscső gyártására ÉMI minősítéssel rendelkezünk. Előzetes felmérés alapján felmérjük a kürtő méretét, majd a készülék teljesítménye alapján, kiszámoljuk a megfelelő méretet, mellyel biztosítani tudjuk a készüléke huzatigényét.

Cégünk kémények béléscsövezését vállalja elsősorban Borsod, Heves megye egész területén. (Miskolc, Eger)

KAMIX technológia

A KAMIX Technológiát Német mérnökök fejlesztették ki. E technológia a kéménykürtők utólagos vakolása által, egy sav és lúgálló, a nedvességet át nem eresztő belső réteg felhordását jelenti. Az így kialakított kürtő, gáz, olaj, fa és vegyes tüzelésre is alkalmassá válik a belső keresztmetszet minimális csökkenésével. A KAMIX technológa kifejezetten alkalmas társasházi lakások kéményeinek felújítására, mivel, a belső felület feltisztítása után, a felhordás nem igényel külső beavatkozást. A kürtöt gépi kürtőmaróval megtisztítjuk a fellazult belső fellazult réteget eltávolítjuk, majd nedvesítéssel portalanítjuk, és három réteggel tökéletesen zárt belső, sima felületet képezünk.

 

Mi okozza a kéménykorróziót?

A téglából vagy betonelemekből készült kémények nedvességre érzékenyek. Amennyiben használat során a felhőmérsékletük kisebb, mint az égéstermék harmatponti hőmérséklete, akkor a füstgáz lecsapódik, kondenzál, a nedvesség a falba szivárog.

Az átnedvesedett fal nem tartja meg a vakolatot, ezért az nagy darabokban leválhat, amely elzárja az égéstermék útját. Így a szénmonoxid vsszajuthat a lakótérbe.
Az átitatott fal első jele a barna elszíneződés a külső falazaton.

Harmatponti hőmérséklet: Az a hőmérséklet, amelynél a levegőben lévő páramennyiség eléri az adott levegőhőmérséklethez tartozó mennyiséget, amit a levegő ezen a hőmérsékleten még pára formájában felvenni képes, telítődik. Az efölötti páramennyiség kicsapódik.